Samsung, която е основен играч в производството на смартфони представи

...
Samsung, която е основен играч в производството на смартфони представи
Коментари Харесай

Samsung с амбициозна цел – да продаде 250 милиона смартфона през 2024 година, но ще успее ли?

Samsung, която е главен състезател в производството на смарт телефони показа амбициозните си цели за идната година. Южнокорейският софтуерен колос си сложи амбициозната цел да продаде зашеметяващите 250 милиона смарт телефона през идната година. Тази дръзка цел значи уговорката на Samsung да резервира водеща позиция на мощно конкурентния пазар на смарт телефони.

Информацията, обявена от The Elec хвърля светлина върху стратегическия метод на Samsung. Забележително е, че компанията възнамерява освен да ускори общите си продажби на смарт телефони, само че и да усили известността на своите флагмански модели.

В изискванията на жестока конкуренция при смарт телефоните Samsung се сблъсква със съперничеството на марки като Xiaomi в Европа и Huawei в Китай. Apple продължава да е водач на международния пазар, осигурявайки на Samsung респектиращото второ място.

От 2019 година насам в промишлеността на смарт телефоните се следи еволюционен спад, в допълнение емфатичен от пандемията от COVID-19. Докато множеството марки, в това число Samsung означиха спад на приходите, премиум сегментът беше изключение. Samsung добре осъзнава тази наклонност и е подготвена да се възползва от нея.

Стратегията на Samsung за 2024 година се върти към увеличение на продажбите на премиум смарт телефоните си, изключително на серията Galaxy S и известните си сгъваеми модели. Със серията Galaxy S24, която ще дебютира през първото тримесечие на идната година – по-точно през февруари Samsung има преднина пред Apple, която възнамерява да пусне на пазара iPhone 16 през септември. Този удобен график може да разреши на Samsung да затвърди позициите си на пазара на смарт телефони от висок клас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР