Samsung и SK Hynix, водещите световни производители на чипове с

...
Samsung и SK Hynix, водещите световни производители на чипове с
Коментари Харесай

Южнокорейските производители на чипове спират продажбите на старо оборудване поради опасения от обратната реакция на САЩ

Samsung и SK Hynix, водещите международни производители на чипове с памет, стопираха да продават използвано съоръжение за произвеждане на чипове от боязън да не попаднат в несъгласие с експортния надзор на Съединени американски щати за Китай и западните наказания върху Русия.

Южнокорейските компании съхраняват употребявани машини в хранилища, вместо да ги пуснат на вторичния пазар, споделиха трима търговци на принадлежности за произвеждане на чипове втора ръка пред Financial Times.

“ Притесняваме се, че [оборудването] може да попадне в неверни ръце и че това може да аргументи проблеми в връзките ни с държавното управление на Съединени американски щати “, сподели човек, непосредствен до един производител на чипове.

Производителите на чипове започнаха да съхраняват старите машини през 2022 година, откакто Вашингтон наложи надзор върху износа, с цел да се опита да забави напъните на Китай да получи високопроизводителни полупроводници и усъвършенствано съоръжение за произвеждане на чипове.

„ Някои китайски купувачи продават принадлежности на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР