Samsung Electronics заяви във вторник, че очаква оперативните печалби да

...
Samsung Electronics заяви във вторник, че очаква оперативните печалби да
Коментари Харесай

Корейците от Samsung обедняват главоломно

Samsung Electronics съобщи във вторник, че чака оперативните облаги да спаднат с над 50 % през третото тримесечие на фона на нескончаем спад на международния пазар на чипове. Очаква се оперативната облага за юли до септември да доближи 7,7 трилиона извоювани (6,4 милиарда долара), което е с 56,2 % по-малко по отношение на предходната година, се споделя в известие на най-големия производител на смарт телефони и чипове в света.

Четвъртото следващо тримесечие, в което южно корейската софтуерна компания записва спад на облагата, на фона на спадащите цени на полупроводници и отслабеното търсене на мобилните устройства. Очаква се продажбите за третото тримесечие да доближат към 62 трилиона, което е с 5,3% по-малко от същия интервал на предходната година. Фирмата е водещото дъщерно сдружение на гигантската Samsung Group, която господства в бизнеса в 11-ата по величина стопанска система в света и е от решаващо значение за икономическото здраве на Южна Корея.

Анализаторите показаха оптимизъм за идващите месеци, отбелязвайки, че спадът в равнищата на запасите за полупроводници - които съставляват повече от половината от облагата на Samsung - ще помогне за стабилизиране на цените на чиповете след двуцифрени спадове през тази година. В мобилния бизнес, Samsung се възползва от възбраната за търговия на Huawei в Съединени американски щати, " заменяйки мощен съперник в рецесия " със своята богата гама от Galaxy A серията. Тази А серия се оказва дейно оръжие за пазарен дял сред Android съперниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР