Samsung Electronics ще инвестира над 7 трилиона вона (над 5

...
Samsung Electronics ще инвестира над 7 трилиона вона (над 5
Коментари Харесай

Samsung инвестира 5 млрд. долара в постигането на въглеродна неутралност

Samsung Electronics ще влага над 7 трилиона вона (над 5 милиарда щатски долара) до 2030 година като част от широкообхватните екологични начинания, ориентирани към превръщането на компанията във въглеродно неутрална до 2050 година Това заяви най-големият производител на чипове и мобилни устройства в света, представен от Ройтерс.

Технологичният колос ще похарчи парите за научноизследователска и развойна активност за технологии, ориентирани към пречистване на парникови газове и хващане на въглероден диоксид, генериран по време на производството на чипове.

" Компанията ще се стреми да направи своя бизнес с устройства въглеродно безпристрастен по-рано от плануваното, до 2030 година ", сподели Ким Су-джин, началник на стратегическата група за стабилно развиване в Samsung. Освен това южнокорейската компания възнамерява да ускори преработването на запаси като литий и пластмаса.

„ Тези действия са предопределени в последна сметка да отговорят на търсенето от нашите клиенти, тъй че да повишим интереса към нашите артикули. Има разноски, само че ще се опитаме да създадем бизнес опция “, сподели Ким.

Samsung съобщи, че се причислява към група от световни корпорации, ангажирани със 100% възобновима сила, наречена RE100, следвайки стъпките на световни сътрудници като Apple, TSMC и Intel.

Южна Корея също има за цел да реализира нулеви чисти излъчвания до 2050 година, само че това е предизвикателство за страна със забележителна тежка индустрия, в това число корабостроене и стоманодобив.

Страната разчита на въглища и газ за над 60% от производството на електрическа енергия, до момента в който възобновимите източници се употребяват единствено за 6% от енергийния микс, съгласно данни на южнокорейското министерство на промишлеността.

За заводите за чипове на Samsung и други производители в Южна Корея стабилната и налична сила е основна за конкурентоспособността, само че напредъкът във възобновимата сила е прекомерно муден, с цел да отговори на тези критерии до момента, съгласно анализаторите, представени от Ройтерс.

„ Ние сме компания, която създава непосредствено. Така че има разнообразни, многослойни провокации “, коментира  Ким Су-джин.

Клиентите и вложителите на Samsung, със свои лични въглеродно неутрални цели, от дълго време приканват компанията за по-ясни екологични цели.

„ Въпреки че броят на въглеродните излъчвания продължава да пораства, Samsung Electronics забави поемането на явен ангажимент за това по какъв начин доста да понижи въглеродните излъчвания. Това е възходящо безпокойствие за дълготрайните вложители “, счита анализаторът на APG Asset Management Ю-Кюнг Парк.

Производството на чипове и съставни елементи съставлява 15,6 милиона или 90% от общо 17,4 милиона тона парникови газове, издадени от Samsung Electronics през 2021 година В същото време нейният бизнес с устройства, в това число мобилни телефони, пгенерира едвам 10% излъчванията ѝ.

Освен това бизнесът с чипове и съставни елементи на Samsung е употребявал 144 милиона тона вода през 2021 година - 88% от общо 164 милиона тона, употребявани от компанията. Samsung се стреми да поддържа изтеглената вода от източниците на равнището от 2021 година, до момента в който производството на чипове се уголемява.

В допълнение към задачите си за чисти нулеви излъчвания и консумация на вода, Samsung възнамерява да усили преработването на запаси като литий и кобалт, употребявани в устройствата.

В момента компанията събира електронни боклуци в към 50 страни, като прибавя, че се стреми да направи това в към 180 страни до 2030 година

Samsung се пробва и да усили каузи на наново употребяваната пластмаса в своите устройства до 50% от общия нужен запас до 2030 година и 100% до 2050 година, както и да разшири производството на енергийно ефикасни чипове и устройства.

„ В последна сметка ние сме софтуерна компания. Така че ще допринесем позитивно за изменението на климата посредством развиване на технологиите. Тъй като ние сме огромна компания и нашите артикули се употребяват необятно, ние ще окажем въздействие посредством мащаба “, сподели още Ким.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР