Samsung Electronics и Micron Technology, два от най-големите производители на

...
Samsung Electronics и Micron Technology, два от най-големите производители на
Коментари Харесай

Samsung и Micron предупредиха за нови трудности в производството на чипове

Samsung Electronics и Micron Technology, два от най-големите производители на полупроводници с памет в света, предизвестиха, че строгите ограничавания, свързани с COVID-19 в китайския град Сиан, може да повлияят на техните базите за произвеждане на чипове в региона.

Локдаунът в града оказва спомагателен напън върху световните вериги за доставки и се прибавя към проблемите за експортьорите през годината, изправени пред внезапно по-високи транспортни разноски, до момента в който цените на суровините, в това число полупроводниците, скочиха до небето на фона на пандемията, написа Ройтерс.

Рестрикциите могат да причинят закъснение в доставката на чипове с памет DRAM, необятно употребявани в центровете за данни, разясниха от Micron. От компанията означават, че рестриктивните мерки са довели до по-малко личен състав в индустриалния им обект.

Samsung на собствен ред сподели, че краткотрайно ще поправя интервенциите в индустриалните си мощности в Сиан за чипове с флаш памет NAND, употребявани за предпазване на информация в центрове за данни, смарт телефони и други софтуерни джаджи.

Базирани в Сеул анализатори разясниха, че чиповете от завода на Samsung в Сиан главно отиват в Китай с лимитирани доставки в чужбина. Най-голямото търсене за типовете чипове, създавани в завода, идват от китайски сървърни компании.

На 23 декември китайските управляващи постановиха строги ограничавания за пътуването в Сиан и напускането на града, в сходство със устрема на Пекин неотложно да овладее огнищата на COVID-19, когато такива се появят. Огнището в Сиан е най-голямото, следено в китайски град тази година, с над 1100 случая на инфектирани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР