Samsung Electronics Co. възнамерява да инвестира 133 трилиона вона ($116

...
Samsung Electronics Co. възнамерява да инвестира 133 трилиона вона ($116
Коментари Харесай

Samsung влага $116 милиарда в битка срещу Intel и Qualcomm

Samsung Electronics Co. има намерение да влага 133 трилиона вона ($116 милиарда) през идващото десетилетие, с цел да завземе пазарен дял от Intel Corp и Qualcomm Inc. на пазара на чипове, написа Bloomberg.

Южнокорейската компания към този момент води на пазара за памет, употребявани от сървъри до смарт телефони. Сега Samsung ще усили вложенията в годините до 2030 година, с цел да завземе първата позиция и при процесорите. Производителят ще сътвори нови 15 000 високоплатени работни места в региона на изследването и създаването.

Компанията се надява да стартира да създава задоволително процесори, които да отговорят и на нейните потребности, и да стартира да продава на други компании, отнемайки част от бизнеса и на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Samsung от дълго време създава процесорите Exynos за телефоните си Galaxy. Но в този момент желае да навлезе и на пазара на процесори, употребявани в компютри и сървъри.

Производството на полупроводници е главен мотор на растежа за южнокорейската компания, като носи три четвърти от оперативната облага за 2018 година
 Печалбата на Samsung се срина с 60%
Печалбата на Samsung се срина с 60%

Най-големият спад от над четири години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР