Samsung Electronics Co., Ltd. ще увеличи капацитета на леярните си

...
Samsung Electronics Co., Ltd. ще увеличи капацитета на леярните си
Коментари Харесай

Samsung прави още една стъпка от своя план за $116 млрд.

Samsung Electronics Co., Ltd. ще усили потенциала на леярните си посредством новото индустриално звено на компанията в Пьонгтее, Корея. Целта на компанията е да удовлетвори възходящото търсене на новаторски решения в региона на рисковия ултравиолет (EUV).

Ходът е част от оповестения през предходната година проект на стойност $116 милиарда, с който компанията ще се конкурира с тайванската TSMC на пазара на произвеждане на полупроводници за трети компании.

Строежът на новата леярна с фокус върху основани на 5-нанометрови EUV-технологии и технология за преработката на сурови материали стартира през този месец и се чака да проработи с цялостен потенциал през втората половина на 2021 година Производствената линия ще играе основна роля при постигането на задачите на Samsung да усили имплементирането на новаторски процеси измежду огромен брой сегашни и бъдещи технологии, в това число 5G, високоефективни компютърни системи (HPC) и Изкуствен разсъдък (AI).

" Новото индустриално звено ще разшири потенциалите на Samsung при sub-5-нанометровите процеси и ще ни разреши бързо да отговорим на търсенето на основани на EUV-решения ", съобщи доктор ES Jung, президент и началник на дивизия " Леярен бизнес " в Samsung Electronics. " Продължаваме да следваме задачата да се отзоваваме на потребностите на потребителите си, като влагаме в мощности и нововъведения, и наемаме висококвалифицирани фрагменти. Разширяваме хоризонтите си като в това време способстваме за постоянен растеж в леярския бизнес на Samsung ".

Въз основа стартиралото при започване на 2019 година всеобщо произвеждане при 7-нанометровите EUV-процеси, неотдавна Samsung добави към световната си мрежа в леярския бизнес нова V1-производствена линия за EUV-технологии в Хансео, Корея. Чрез новата база в Пьонгтее, която ще проработи с цялостни мощности през 2021 година, потенциалът на Samsung в леярството, основано на EUV, доста ще се усили.

Samsung възнамерява да стартира с всеобщото произвеждане при 5-нанометровите EUV-процеси във фабриката в Хансео през втората половина на тази година.

С прибавянето на Пьонгтее към индустриалните мощности, Samsung ще има общо седем леярски звена, ситуирани в Южна Корея и Съединени американски щати, които обгръщат шест 12-инчови индустриални линии и една 8-инчова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР