Samsung Display официално представи първия в света OLED дисплей за

...
Samsung Display официално представи първия в света OLED дисплей за
Коментари Харесай

Samsung представи OLED дисплей с интегриран сензор за пръстови отпечатъци и за сърдечния ритъм

Samsung Display публично показа първия в света OLED екран за мобилни устройства с вграден скенер за пръстови отпечатъци и датчик за сърдечен темп. Този датчик, който носи името Sensor OLED, има капацитета да промени пазара на смарт телефони и таблети, като опрости консолидираното на биометрични системи и системи за мониторинг на здравето. И съгласно изданието SamMobile технологията се чака да се появи в новото потомство флагмански смарт телефони в напълно близко бъдеще.

Главната специфичност на новия OLED сензорен панел е, че в него е вграден светлочувствителен органически фотодиод. Това значи, че производителят не би трябвало да слага обособена система, която се грижи за прочитането на пръстовите отпечатъци и нормално се намира под OLED панела, което в последна сметка икономисва освен средства, само че и място в самото устройство. Освен това, защото технологията за различаване на светлината, основана на органически фотодиод, е ситуирана безусловно във всеки пиксел на новия OLED сензорен панел, дисплеят на смарт телефона или таблета ще може да регистрира информацията за пръстовите отпечатъци и сърдечния темп от няколко пръста по едно и също време.


Експертите на Samsung настояват, че вследствие на това новите устройства ще могат да дават на потребителя доста по-точна биометрична автентификация и по-добро премерване на кръвното налягане.

Нещо повече, южнокорейският софтуерен колос смята, че новият OLED панел предлага опция за едновременното премерване и на равнищата на стрес на потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР