Сампдория отстрани Асколи след изпълнение на дузпи в истински трилър,

...
Сампдория отстрани Асколи след изпълнение на дузпи в истински трилър,
Коментари Харесай

Сампдория продължи в Купата на Италия след 22 дузпи

Сампдория в профил Асколи след осъществяване на дузпи в същински трилър, който двата тима си спретнаха в шампионата за Купата на Италия. В постоянното време мачът приключи 2:2, а по-късно двата отбора извършиха общо 22 дузпи. Стигна се досега, в който двамата вратари трябваше да извършват. Никита Контини от Сампдория осъществя, само че последва шут на 37-годишният Енрико Гуарана, който стреля, само че сътрудника му избави и отборът от Генуа продължи напред.

Домакините от Сампдория първи вкараха гол в 10-ата минута, когато прецизен бе Вере. В 33-ата обаче Колоколо изравни за Асколи. При този резултат приключи и постоянното време на мача, който влезе в продължения.

В 110-ата минута Донати вкара гол за Асколи, само че 2 минути преди последния съдийски сигнал Капуто оползотвори пас на Ауджело и вкара за 2:2.

Дузпите започнаха с по един прецизен удар, само че Вияр пропусна втората дузпа за Сампдория. Фаласко пропусна третата за Асколи, а Капуто пропусна четвъртата за домакините. Стигна се до последната 5-та дузпа, която можеше да се окаже решаваща в интерес на гостите, само че Калигара я изтърва, а Ауженио изравни.

Така се стигна досега, в който двата тима изпълняваха дузпа след дузпа без пропуск, с цел да се стигне до последните, които не бяха изпълнявали – двамата вратари. Първи зад бялата точка застана стражът на домакините Контини и бе прецизен. Последва шут на Гуарна и избавяне на Контини, което класира Сампдория за идната фаза.
   
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР