Сампдория обърна Верона и го победи с 3:1 у дома

...
Сампдория обърна Верона и го победи с 3:1 у дома
Коментари Харесай

Удинезе взе своето срещу Кротоне, Сампдория сломи Верона

Сампдория обърна Верона и го победи с 3:1 вкъщи в среща от 31-вия кръг на Серия А. Гостите поведоха ранен гол на Дарко Лазович, само че след почивката Сампдория стигна до цялостния поврат с головете на Якуб Янкто, Маноло Габиадини и Мортен Торсби, съобщи dsport.

След успеха отборът заема десетата позиция в класирането с 39 точки, към този момент единствено на 2 от деветия Верона.

Двубоят в Генуа стартира по-добре за гостите, които поведоха още в 13-ата минута. Дарко Лазович осъществя с непосредствено осъществяване на директен свободен удар. Той доста добре завъртя топката над стената и матира вратаря Емил Аудеро.

До почивката Верона продължаваше да диктува протичащото се на терена, само че съществени голови рискове за вратата на домакините нямаше.

След почивката Сампдория игра изцяло преобразено. В самото начало на втората част равенството бе възобновено. Якуб Янкто прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

Пълният поврат стана факт в 73-тата минута, когато Сампдория получи правото да извърши 11-метров углавен удар. Зад топката застана Маноло Габиадини, който прати топката в мрежата за 2:1.

Десет минути по-късно Мортен Торсби повиши на 3:1 и значително реши мача в интерес на своя отбор. Торсби прати топката в мрежата с глава, а несъмнено Аудеро можеше да се намеси и по-добре в обстановката.

В добавеното време на срещата Верона имаше две доста положителни благоприятни условия най-малко да понижи изоставането си, само че пропуски направиха Кевин Лазаня и Павел Давидович.

По същото време се изигра още един дуел от Серия А. Удинезе реализира победа като посетител на Кротоне. И двете попадения за „ бианконерите “ вкара Родриго де Пол. Точен за домакините бе Сими от дузпа. Любопитното в мача бе, че откакто се разписа на два пъти, в самия край Де Пол бе изпъден с пряк червен картон за жестоко влизане в краката на съперник. Времето до последния съдийски сигнал обаче бе много малко и Кротоне не съумя да се възползва от численото си предимство.

Удинезе заема 11-ата позиция в таблицата, до момента в който Кротоне остава на последното място с 15 пункта и има единствено математически шансове да резервира мястото си в елита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР