Сампдория и Дженоа завършиха 1:1 в последния мач от неделната

...
Сампдория и Дженоа завършиха 1:1 в последния мач от неделната
Коментари Харесай

Без победител в Дерби дела Лантерна

Сампдория и Дженоа приключиха 1:1 в последния мач от неделната стратегия на 6-ия кръг в Серия " А ". Дерби каузи Лантерна по традиция предложи доста страсти, а " моряците " повече могат да съжаляват за пропуснатата победа. Те поведоха с гол на Якуб Янкто в 23-ата минута, само че в 28-ата Джанлука Скамака изравни.

Самп е на 7-о място в класирането с 10 точки, колкото има и Лацио. " Грифоните " пък се намират малко на чертата на изпадащите с едвам 5 точки.

Сампдория влезе в мача в доста по-добра форма. Отборът на Клаудио Раниери беше в серия от три победи, две от които против участниците в Шампионската лига Лацио и Ааталанта. В същия интервал Дженоа взе единствено една точка и не вкара гол, а позволи цели осем.

Единственият отсъстващ за Самп беше Маноло Габиадини. В офанзива започнаха Фабио Куалярела и Гастон Рамирес, а титулярно място в халфовата линия получиха младоците Микел Дамсгаард и Мортен Торсби. Сред запасите остана Антонио Кандрева.

Наставникът на Дженоа Роландо Маран най-сетне можеше да употребява всички свои футболисти, които прекараха ковид. В предни позиции бе гласувано доверие на младежкия национал на Италия Джанлука Скамака, подкрепян от Миха Зайц и ветерана Горан Пандев. В отбраната се завърна Доменико Кришито, само че ги нямаше контузените Стефано Стураро, Франческо Касата, Елдор Шомуродов и Давиде Дзапакоста.

Пандев имаше първата голова опция, само че стреля неопределено, а Сампдория последователно овладя средата на терена и стартира да притиска " грифоните ". Така се стигна до 23-ата минута, когато символичните домакини поведоха. Рамирес подаде на Якуб Янкто, а чехът не се поколеба да стреля незабавно и топката се спря в мрежата.

Серия А 6 кръг, неделя 1 ноември  Сампдория 1:1краен резулат  Дженоа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР