Сампдория допусна грешна стъпка в преследването на мечтите си за

...
Сампдория допусна грешна стъпка в преследването на мечтите си за
Коментари Харесай

Торино сложи прът в евроамбициите на Сампдория

Сампдория позволи неверна стъпка в преследването на фантазиите си за присъединяване в Европа идващия сезон. "Моряците " направиха един от редките си гафове вкъщи против Торино и стигнаха единствено до 1:1.

Лукас Торейра даде задатък на генуезците, само че относително бързо Африйе Акуа изравни и макар че "биковете " останаха с човек по-малко четвърт час преди края, съумяха да устискат точката, която обаче не им оказва помощ изключително в преследването на задачите.

Гостите от Торино направиха по-силен старт и имаха по-чистите обстановки, само че Яго Фалке и Никола Н'Кулу пропуснаха възможностите за отбора си. За сметка на това, Самп поведе с първия си прецизен изстрел в мача.

В 11-та минута домакините получиха право да изпълнят директен свободен удар на към 20 метра от вратата. Лукас Торейра застана зад топката и стреля в незащитения ъгъл на вратаря, който по този начин и не мръдна - 1:0.

Последваха още веднъж по-силни минути за "биковете ". М'Байе Нианг изпусна да изравни в 22-та минута, само че това въпреки всичко се случи три минути по-късно. Тогава Яко Фалке откри Африйе Акуа, който стреля, топката рикошира в бранител и направи вратаря беззащитен за 1:1.

До почивката още веднъж по-чистите положения бяха за Торо. Но М'Байе Нианг пропиля две страхотни положения и в последна сметка статуквото се резервира до почивката. След подновяването на играта гостите продължиха да пилеят с лека ръка обстановки.

Томас Вивиано и още веднъж М'Байе Нианг не можаха да се разпишат, а един от редките шансове за "моряците " пропусна Андреа Белоти. Всичко свърши четвърт час преди края, когато Акуа беше изпъден и в последна сметка победител в този мач нямаше.

След тази развръзка Сампдория остана на шестата позиция с 38 точки, до момента в който Торо е девети с 33. Генуезците към момента са в зоната за евротурнирите, само че преследвачът Милан продължава да му диша във врата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР