Самозабравил се лидер на СДС, която от евроизборите насам е

...
Самозабравил се лидер на СДС, която от евроизборите насам е
Коментари Харесай

Скандално! Шайката заплаши общинар от Видин с убийство, разплитал корупцията в града

Самозабравил се водач на Съюз на демократичните сили, която от евроизборите насам е неразделно на ревера на ГЕРБ като съдружен сътрудник, заплаши общинар от Видин с ликвидиране, заяви ON AIR.
Общинският консултант Юли Петров се оплака, че е заплашван с ликвидиране от ръководителя на институцията, тъй като редовно подавал сигнали за корупционни схеми.
Градусът на напрежението се вдигал след гласоподаване за по-висока заплата на кмета на общината Цветан Ценков.
Самият общински консултант Юли Петров, който е от гражданската квота на Българска социалистическа партия, разяснява, че на вчерашната постоянна сесия на Общински съвет точка 6 било предложение от ръководителя на Общинския съвет и регионален водач на Съюз на демократичните сили Генади Велков, която гласеше, че внася искане за нарастване заплатата на кмета от 2 800 на 3 146 лв. или с към 400 лв. месечно.
"Аз желаех думата и предложих на съветниците тази точка да бъде оттеглена за решение като незаконна и в несъгласие със ЗМСМА и най-много чл.21 ал.1 т.5, която гласи че предложение за заплатата на кмета може да внесе предложение единствено кмета, а не общински консултант и минимум ръководителя на ОбС-Видин. Разясних на сътрудниците, че тук ръководителят не цели в действителност нарастване на кметската заплата, а по-скоро неговата, която е 90% от на кмета или към 3 000 лв. и то от налозите на видинчани ", разяснява той.
Според съветника разногласието е излязъл отвън надзор, откакто към този момент няколко пъти подавал тъжби до ДАНС, КОНПИ и прокуратурата за порочни практики.
„ По-късно потеглих да излизам от залата на съвета и Генади Велков ме настигна в едно антре и ме дръпна за якето, и ми сподели следното: „ теб и цялото ти семейство ще ви „ поръчам “ и след това… “, съобщи Петров.
Според ръководителя на общинския съвет във Видин, изказванието на Юли Петров е несериозно.
„ В тази зала има 30 общински съветници, пък по какъв начин никой не чу и видя, че го застрашавам със разпра “, съобщи ръководителят Генади Велков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР