Самоуверено и неочаквано Саудитска Арабия обяви, че до 2024 година

...
Самоуверено и неочаквано Саудитска Арабия обяви, че до 2024 година
Коментари Харесай

Саудитска Арабия спира да прави бизнес с международни компании без местни централи

Самоуверено и ненадейно Саудитска Арабия разгласи, че до 2024 година нейното държавно управление ще спре да прави бизнес с интернационалните компании, чиито районни централи не са в кралството, заяви Си Ен Би Си. Новината предизвика смут измежду вложители, банкери и емигрантски служащи.
През последните години Саудитска Арабия се позиционираше като място за централни офиси в акцията си за основаване на работни места в частния бранш и диверсификация на стопанската система си като част от Визията на престолонаследника Мохамед бин Салман 2030.

Сега обаче това се трансформира в ултиматум за някои: или да реалокират централата си в кралството, или да изгубят доходоносни държавни контракти. Според районни анализатори и финансови експерти тази стъпка по всяка възможност е ориентирана против Дубай. Кралство Саудитска Арабия има намерение да приключи сключването на контракти с компании и търговски институции с районни централи, които не се намират в кралството.

Мярката ще включва организации, институции и фондове, благосъстоятелност на държавното управление, и ще влезе в действие на 1 януари 2024 година осведоми Саудитската организация по печата, представена от Българска телеграфна агенция

Засега политиката наподобява ще се ползва единствено за компании, които вършат бизнес с държавното управление. Онези, които не реалокират централите си в Саудитска Арабия, към момента могат да работят в частния бранш, прецизира Си Ен Би Си. ОАЕ е на 16-о място съгласно показателя на Световната банка какъв брой елементарно се прави бизнес, до момента в който Саудитска Арабия е на 63-а позиция в тази ранглиста.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР