Самоуверени учител от Университета в Мисури даде на учениците задача,

...
Самоуверени учител от Университета в Мисури даде на учениците задача,
Коментари Харесай

Добър урок! Професор даде "невъзможна" задача на студенти, но накрая получи съжалението на целия университет

Самоуверени преподавател от Университета в Мисури даде на учениците задача, която съгласно него е невъзможна. Той искаше да покаже на учениците, че е доста, доста мъчно да се сътвори нещо вирусно. Но в последна сметка самият той получи добър урок.

Професор Андрю Клайн преподава основите на сближаване в медиите. Като част от образователния проект той поиска от учениците да създадат вирусен пост в социалните мрежи, пише buzzfeednews.com. Той не очакваше някой да се справи с тази задача.

" Вирусът е идеята да създадете нещо, което бързо привлича масовата аудитория и, ако можете да го направите целенасочено, ще станете богат човек, но е много трудно да се справите ", казал той.

Студентката Сидни Артъл заедно с група от петима души засне видео, което й позволи да се справи с " невъзможната задача " и да получи най-високия резултат. Видеото разказва как техният професор организирал парти вместо изпит, но почти никой не го посетил. Кадри с тъжния учител бяха публикувани в профила й в Twitter.

През седмицата фалшивият видеоклип с професора събра почти 8 милиона коментара и 70 000 преглеждания. Той предизвика бурна реакция от страна на абонатите. Те написаха в коментарите колко съжаляват за бедния учител. Андрю Клайн дори получил около 100 мили съобщения в Messenger. Дори и представителите на университета повярваха на историята - те пренасочиха видео с думи на подкрепа.

Професорът бе изненадан. Той каза, че е доволен, че е чул подобни думи. Но той вярва, че реакцията на мнозина не е искрена, защото понякога е просто прието да се държат по този начин в социалните мрежи. Освен това според учителя много потребители нямат критично мислене. В края на краищата те лесно повярвали на идеята с парти вместо изпит, без да се осъмнят в автентичността му.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР