Самоунищожава ли се БСП или външни сили водят до колапс

...
Самоунищожава ли се БСП или външни сили водят до колапс
Коментари Харесай

Планът „Нинова” в Пловдив – унищожението на БСП

Самоунищожава ли се Българска социалистическа партия или външни сили водят до колапс тогавашната мощна социалистическа партия? Този въпрос си задават от ден на ден членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия, като по всички наподобява, че отговорът съдържа и от двете хипотези.

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов посети дребното врачанско селце Лиляче, където техният кадър победи на балотажа претендента на Българска социалистическа партия. За изненада на Борисов се оказа, че зад кандидатурата на 25-годишната Вероника Цанова стоят младежи от Българска социалистическа партия, които са си скъсали партийните книжки.

„ Казахме им, дайте да сложим младеж да вдигне селото. Те ни отвърнаха „ младите да чакат ред”. Сложиха 70-годишен „ младеж”… няма по какъв начин да гласуваме за него, 4 мандата нищо не се направи”, сподели младият мъж от врачанското село на Борисов.

Моделът „ младите да чакат ред” очевидно е общовалиден в кадровата политика на Нинова, която стартира разпра с непокорните пловдивски социалисти. Разликата е, че младите, които оглавяваха районните организации под тепетата ще бъдат изключени, а на тяхно място идват пенсионери и други хора с „ богат житейски опит”.

Първият регион, който хората на Нинова овладяха бе „ Източен”. Там 72-годишният пенсиониран авиоинжинер Владимир Докторов размени 42-годишният IT експерт Йордан Василев, който е общински консултант от Българска социалистическа партия.

В „ Тракия” и „ Северен” също се готвят пенсионери да оглавят структурите. В предварителния проект на „ Позитано 20” в „ Тракия” на председателското място би трябвало да седне някогашният общински консултант Стефан Таушанов. В „ Северен” пък вместо младия хирург доктор Атанас Баташки се готви някогашният зам.-шеф на ВиК Петър Бояджиев – дясната ръка на Манол Генов, който също е в пенсионна възраст.

Друг скъп кадър на социалистите – Екатерина Делинова се чака да оглави организацията в регион „ Южен”. Тя нашумя, откакто бе уволнена от директорския пост на ОУ „ Пенчо Славейков”. Според тогавашният началник на РУО Делинова харчила 32 000 лв. за бонуси вместо за храни за децата. Дълго време тя беше в болнични, преди да бъде уволнена. След това съдът анулира уволнението й поради процедурни грешки. В регион „ Западен” бе определен 52-годишният правист Наум Китанов, който е нов на районната партийна организация, „ трансфериран” от „ Централен”. Той „ заменя” дъщерята на доцент Георги Йорданов – Десислава, която се отдръпна след абсурда с подправената й тапия. Все отново Йорданова оглави структурата на дамите социалистки в региона.

В „ Централен” пък вместо младия икономист Тодор Стоилов на стола ще седне безусловно непознатият на структурата Николай Иванов.

Това е „ новото старо” Българска социалистическа партия, което скоро ще избере и собствен ръководител и ще тръгне към предварителни избори.

Всичко това се случва на фона на партийни събрания, директно ръководени от Борислав Гуцанов, Иван Петков – Бебето и Георги Йорданов, които са избрани от Нинова да моделират партията по техен облик и сходство. На сбирките авансово се знае кой ще участва, кой ще бъде в управлението и пратеник на конференцията.

Поглед и към назначенията на Българска социалистическа партия в Пловдив дават ослепителен облик на това, какво съставлява кадровата мощност на ниновистите под тепетата. Почитателката на Васил Божков – Минка Сърнешка стана секретар в Областна администрация, а предприемачът със запалените возила от Раковски – Петър Антонов началник на обществените.

Тази картина се мултиплицира в цялата страна и трансформира Българска социалистическа партия във всичко това, което в никакъв случай не е било – кадрова отпадналост, цялостна с анонимни, само че правилни на Нинова хора.

Напусналите младежи от родния завършек на Нинова в село Лиляче пък са разследване на цялата тази политика, водена от нея. В недоумението си за какво прави всичко това Нинова, социалистите може да търсят и по-дълбоки тайни теории.

Дали пък всичко, което прави Нинова не е последният екшън проект на тогавашното славно Обединение на демократичните сили? Бившият министър на стопанската система Петър Жотев бе споделил за Нинова, че е била спусната от персонално от Иван Костов за управлението на „ Техноимпекс”, като „ тъмносиня”. Погледнато подмолно лидерката на Българска социалистическа партия може още да носи тази декорация от вътрешната страна и постепенно, само че несъмнено да унищожава Българска социалистическа партия. Парадоксът е, че даже тази доктрина наподобява по-малко неуместна, от всичко, което прави Нинова, с цел да самоунищожи българската социалистическа партия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР