Самоукият историк Любомир Петков твърди, че нашите предци занасят в

...
Самоукият историк Любомир Петков твърди, че нашите предци занасят в
Коментари Харесай

Бивш сержант доказа: Траките са изгубените атланти, създали ...

Самоукият историк Любомир Петков твърди, че нашите предшественици занасят в Египет признака на познанието Джед, който по-късно става и знак на господ Озирис

Самоукият историк Любомир Петков приключи трилогията си „ Джед - изгубеното познание”, която споделя за връзката сред атланти, траки и антични египтяни. Проследява и по какъв начин античният знак на Вселената Джед минава в християнството, масонството и тамплиерите. Петков е приключил сержантското Военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия. До 1986-а е бил шеф на пеленгаторната станция в Маврудово. Оттогава работи за себе си. „ Никога не сме имали доста, само че и в никакъв случай не сме се стремели да имаме много”, споделя той.

Бившият сержант стартира да се рови в старите истории за Египет и траките преди 12-13 години. И в този момент е уверен в еретичната от историческа позиция теза - траките са в основата на древноегипетската цивилизация. „ Като цяло е така”, прецизира той и прибавя: „ Стъпвам върху две изказвания на Херодот. Първо, той споделя, че траките са най-многобройният народ след индийците. Другото нещо, което той написа, е, че атлантите са разширили своята територия в земите на Египет”, изяснява Любомир Петков.



Според него американската експедиция, която изследва дъното на Черно море, разполага с задоволително доказателства, че Атлантида е била на неговите крайбрежия, само че още не ги е разгласила. „ Американците потвърдиха това, само че още не са го съобщили публично. Те потвърждават, че Атлантида и библейският потоп са две съвместими понятия. Като прибавим фараоните с руси коси и сини очи от средиземноморски вид и го свържем с „ най-многобройния народ” след индийския, към този момент има изрично струпване на обстоятелства, че траките стоят в основата на основаването на древноегипетската цивилизация”, уверен е Любомир Петков.

Преди 10 години изказал тезата си пред фамозния пловдивски египтолог доктор Васил Добрев, който работи на най-актуалния древноегипетски обект - платото Сакара. Д-р Добрев изслушал описа му със „ сдържано снизхождение” и не споделил нищо.

Бившият Военновъздушни сили сержант е уверен, че Атлантида е съществувала в акваторията на Черно море. 7-8 хилядолетия преди Христа половин Европа е била скована от ледници. При стапянето им внезапно се усилва водата в черноморския басейн. „ Цивилизационни форми на живот са съществували единствено в региона на Черно море. След потопа бреговата линия се измества с към 90 километра и този народ се разселва. Траките се разселвят в Мала Азия - Гюбеклитепе е антично тракийско светилище. Отиват на Крит и са по задачите Балкани. Прехвърлянето в Египет Херодот назовава „ Атлантите разшириха своята територия в земите на Египет”. Траките са атлантите”, уверен е Петков.

Там те занасят признака на познанието Джед, който по-късно става и знак на господ Озирис. Тази концепция го сближила с доцент Веселина Вачкова. Поканил я за рецензент, тъй като не е приключил история и няма законна тапия. „ Това дава опция на хората да гледат с съмнение към всички написани от мен текстове. Присъствието на доцент Вачкова легитимира това ", изяснява той.



Първата му книга, която излиза преди 10 години, е „ Тайното знание: Древен Египет - Париж”. През 18. век Париж гъмжи от масони. По времето на Наполеон именити френски аристократи предлагат на императора да включи в символиката на Париж античните египетски знаци, които са свързани с Изида. „ Наполеон не е бил масон - само че пък той е избраникът на Ротшилдови, - те го избират и те го смъкват. След това има специфична комисия, която прави отчет, че връзката на античен Париж и богинята Изида датира от хилядолетия. Около нулевата година там е бил повдигнат монумент или скулптура на Изида и мястото се е наричало „ Раr Isi”/около Изида/”, твърди Любомир Петков.

Обяснява по какъв начин тракийският знак на Вселената и знанието - Джед, става египетски. В Старото царство господ Озирис не съществува - има богинята Маат и фамилията на вълците. Озирис се появява след тъмния интервал на Египет. Понеже той е един от най-агресивните богове, го въздигат във висш господ и стартират да го свързват със признака Джед.

Първата пирамида е на фараон Неджерехед Джосер и първожреца му Имхотеп, които въплъщават познанието в петстъпаловидната пирамида с храма на Джед от горната страна. „ Джосер и Имхотеп може да назовем масони - те вграждат познанието в някакъв архитектурен обект. По времето на фараон Снофру /бащата на Хеопс/ за първи път се загатва израза „ Световен ред”. Твърдя, че тогава се заражда общество, което има секрети, само че още не е скрито. В началото това е скрито аристократично общество”, споделя някогашният сержант от Военновъздушни сили.

Тази форма на скрито общество стартира да съществува в един собствен личен или фиктивен свят и желае да резервира познанието. Така от Джосер и Имхотеп се ражда тайното общество на масоните.

Юдеите основали тамплиерите

Любомир Петков има вяра, че появяването на рицарите тамплиери е преднамерено проведено мероприятие. И тук възгледите му опонират изцяло на науката и на общоприетите схващания. „ Те са основани от елита на юдеите. Първите тамплиери са от династията Шампан. Казвам, че те не са просто хайлайф, а свръхелитът на юдейското общество. Аз изпитвам неприкрит почит към елита на юдеите. Те са доста напред в разбирането на този свят. При сегашните тамплиери - хората на Ралчев и други сходни, юдейска връзка не видях. Има масони, които се назовават „ тамплиери” има и тамплиери, което са си единствено такива”, споделя Петков. Припомня, че най-големият боязън на хората е от незнайното и по тази причина приписват на масони и тамплиери какви ли не неща.



Какво крие Свещеният кивот

Петков твърди, че една от най-символните здания на античността - Храмът на Соломон в Йерусалим, е с формата на признака Джед. „ Нютон споделя, че храмът има съвършените пропорции на Вселената. А аз настоявам, че Джед е знак на Вселената”, акцентира Петков. Убеден е, че в Свещения кивот, който е Светая Светих в храма, е главата на фараон Снофру, непокътната и превърната в чаша, която назоваваме Свещен граал. В чест на цар Соломон подписва книгите си като Джедидаях Максимус Бесът. " Джедидаях " е другото име на цар Соломон - обещано му е от Натан Пророка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР