Самоубийство или нещастен случай - по тези версии работят разследващте

...
Самоубийство или нещастен случай - по тези версии работят разследващте
Коментари Харесай

Нямало следи от насилие върху тялото на журналиста Георги Александров

Самоубийство или трагичен случай - по тези версии работят разследващте гибелта на варненския публицист Георги Александров, стана ясно на ексклузивен брифинг апелативният прокурор Владимир Чавдаров.

Тялото на Александров бе намерено на 22 май към 17.30 ч. в плавателния канал под Аспаруховия мост на към 60 м източно от посока на морето. Причината за гибелта е удавяне, сочат резултатите от осъществената през вчерашния ден аутопсия.

Установени са височинни контузии от рухване от високо. Не са открити медицински находки и контузии, които да са породени от принуждение върху Александров.

Назначена е правосъдна химична експертиза за определяне на опиати или алкохол в кръвта. Установено 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно мозъчната течност. Експертизата ще покаже каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината все още на гибелта, обясниха специалистите.

След като не се е прибрал вкъщи си към 2 денонощия, Александров е бил разгласен за търсене от родителите му.

Ще бъдат разпитани хората, с които се е срещал журналистът по минути и часове преди гибелта си. Действията по следствието не престават и към този миг.

"От доказателствата, които са събрани няма данни да става въпрос за нещо по-различно от трагичен случай или самоубийство ", добави основният комисар. Очаква се да бъдат прегледани и записи, за по-подробна информация. Лични документи, телефон и преносим компютър него не са били открити до момента.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР