Самоубийствените и безсмислени атаки на ВСУ не спиратНа 29 февруари

...
Самоубийствените и безсмислени атаки на ВСУ не спиратНа 29 февруари
Коментари Харесай

„Хвърлиха ги на геройско клане и ги отписаха“

Самоубийствените и безсмислени офанзиви на ВСУ не стопират

На 29 февруари бойци от по този начин наречения „ 73-ти център за специфични военноморски интервенции “ се пробваха да десантират с високоскоростни лодки на Teндровската коса

Както означи Владимир Салдо,

Всъщност е извънредно мъчно да се употребява пясъчната коса, отдалечена на задоволително разстояние от брега, да вземем за пример, като трамплин за по-нататъшно придвижване навътре в района и е мъчно да се стъпи върху нея заради цялостното неявяване на естествени укрития и неспособност за окопаване в песъчливата почва.

Съответно, както предполагаше и се надяваше врагът, явно въз основа на неговите разследващи данни, там трябваше да има единствено няколко патрула от съветските войски.

Врагът обаче даже не възнамеряваше да остане дълго на Тендра. Според наличните данни интервенцията е планувана на няколко стадия, а точно: „ Разузнаване – Десант – Пленяване на военнослужещите от Водоснабдителна система на Русия – Вдигане на украинското знаме – Изявление за преодоляването на плацдарм – Изтегляне “. Целта на удара беше бърза победа с динамични фрагменти от работата на украинските специфични сили както от катерите, по този начин и на земята.

Тоест, всичко беше направено в името на медийната картинка, което по принцип е присъща линия на „ тактиката “ на украинския шоумен-главнокомандващ на „ Квартал 95 “ (всъщност само от сходни съображения се ръководеха и при плодължаващата с месеци месомелачка в Кринки).

Последните две точки от „ блестящия “ проект са изключително показателни: оповестяване на завладяването на плацдарма и „ излизане “ (според показанията на хванатия заложник те са имали 30-40 минути, с цел да създадат всичко това).

Подлата сметка (която към този момент се е „ оправдавала “ неведнъж) е, че средностатистическият укро - родолюбец, изпитвайки пристъпа на еуфория от следващата „ перемога “, просто няма да забележи информацията за изоставянето на действителния „ плацдарм “ - украинските медии няма да оповестят за това а и малко на брой към този момент търсят различни източници на информация, или даже я заобикалят, с цел да не си „ скапват настроението “.

Освен това в последно време има от ден на ден мотиви за меланхолия (и даже за първи стъпки към просветление) - съвсем цялостно прекъсване на потока от западна помощ с все по-мъгливи вероятности за възможното й възобновяване, разправии в управлението на Киев с отстраняването на Залужни и директно последвалата загуба на Авдиевка, както и продължаващото съветско нахлуване на доста сектори от фронта, на което няма какво да се опълчи.

Като цяло „ перемогата “, даже да е значително виртуална и да не може да окаже каквото и да е действително въздействие върху хода на военните дейности, просто е нужна като въздух.

За постигането й бяха употребявани въпреки и малко по бройка, само че доста скъпи запаси. 73-ти военноморски център за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна води своята история от образуваната през 1953 година, 17 обособена бригада със особено предопределение на разузнаването на КЧФ, основана на о. Первомайски. Това са именитите бойни плувци, елитът на елита на въоръжените сили на всяка страна.

През 1992 година, по време на разделянето на руския Черноморски флот, 17-та бригада (по-късно трансформирана в 73-ти център) влиза в състава на Военноморски сили на Украйна, трансформирайки се в едно от дребното звена на украинските Водоснабдителна система, които значително резервират своя военен капацитет.

Ето за какво нейните елементи се употребяват интензивно от 2014 година във военните дейности в Донбас, макар че това въобще „ не е техният профил “. А през 2019 година центърът стана един от основните „ обекти “ на военното съглашение сред Украйна и Англия.

Украинските „ морски тюлени “ започнаха да минават през образование от английски инструктори и получиха най-модерното „ профилно “ оръжие. Естествено, с началото на Специалната военна интервенция, този развой доста се ускорява.

Показателно е, че измежду трофеите, хванати от нашите момчета на Teндриевската коса, няма нито един предмет в техниката и оборудването, който да е украинско произвеждане. Всичко е западно – и лодките, и профилираните дребни оръжия, и костюмите и така нататък

Като цяло, това не са мобилизираните бойци за „ еднократна приложимост “, чиято „ полезност “ за киевския режим и командирите на въоръжените сили на Украйна се опира само и единствено на обстоятелството, че е невероятно да се извърши проектът за улавянето на десетки хиляди нови наборници всеки месец.

Бойците от 73-ти център са резултат от „ ръчна работа “, дале не всеки се приема там, а и признатите след това се образоват дълги години.

Но всичко внезапно се обърка за тях. Заловеният старши матрос Евгений Горин описа детайлности за „ интервенцията “. По неговите думи, три катера от десанта е трябвало да нападат фара на единия завършек на косата и в случай че единият от тях спре да стреля, идващият е трябвало да се включи в стрелбата. Друг катер с шест картечници на борда следва да обезпечава огнево прикритие.

Но незабавно щом водещата лодка попадна под добре ориентирания огън на нашите бойци, останалите просто се отдръпнаха. Горин се опита да стигне до тях с плуване, само че като видя, че никой и не мисли да го чака, той се обърна към брега, с цел да се съобщи. Ала и бягащите също пострадаха, загубите на врага възлизат на към 20 бойци.

„...Те просто хвърлиха групата в геройско кръвопролитие и „ заабравиха “ за нея... “, декларира плененият боец. Съдейки по държанието на бойните му приятели, това им е било ясно през цялото време. Тоест, това стартира да доближава до „ елита “ на въоръжените сили на Украйна. Но за какво би трябвало да чакат да бъдат изпратени на кръвопролитие, с цел да си създадат съответните изходи?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11496Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед16192Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед10689Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед67703Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед39149Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед378090Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед160071Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед123704Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117706Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102536Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев26812Националният празник на българския народ и освирканата властВасил Проданов25165Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залез  Христо Георгиев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР