Самоубийствен атентат близо до автомобил на силите за сигурност уби

...
Самоубийствен атентат близо до автомобил на силите за сигурност уби
Коментари Харесай

Атентатор самоубиец погуби 6 души в Северозападен Пакинстан

Самоубийствен атентат покрай автомобил на силите за сигурност умъртви трима бойци и три деца в северозападен Пакистан, покрай границата с Афганистан, а въоръжени лица гръмнаха двама сикхи от малцинството в Пешавар, оповестиха през днешния ден публични лица, представени от Асошиейтед прес.

В изказване на военните се споделя, че атентаторът самоубиец се е работил със заредена с експлозиви жилетка наоколо до автомобил на силите за сигурност в село покрай град Мир Али в племенния регион Северен Вазиристан.

При нападението на място са убити двама бойци в автомобила, а различен е ранен. Три деца, играещи край пътя, са тежко ранени. Всички ранени са откарани в болница с хеликоптер, само че никой от тях не е оживял, се споделя в изказването.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. Военните обявиха, че силите за сигурност и чиновниците на разузнаването претърсват региона в търсене на водачите на атентатора.

От години районът е леговище за локални и задгранични бойци. Военните организираха огромна интервенция, откакто през 2014 година екстремисти нападнаха ръководено от армията учебно заведение в Пешавар, при което починаха над 150 души.

Също през днешния ден полицейският чиновник Еджаз Хан съобщи, че въоръжени лица, каращи мотоциклет, разкрили огън по двама представители на малцинствената сикхска общественост на базар в пешаварското предградие Сарбанд.
Хан сподели, че 38-годишният Ранджит Сингх и Канвал Джит Сингх са били простреляни неведнъж, до момента в който са подготвяли магазина си за подправки на базара Бата Тал.

Нападателите са избягали от мястото на престъплението. И за този случай няма поета отговорност. Полицията организира следствие, само че Хан съобщи, че наподобява двамата сикхи са станали мищена поради етническата им принадлежност. Сикхите са малко малцинство в северозападната провинция Хайбер Пахтунхва и в предишното са били обект на набези от страна на бойци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР