Самоубийствен атентат беше извършен в Кабул, предадоха Франс прес и

...
Самоубийствен атентат беше извършен в Кабул, предадоха Франс прес и
Коментари Харесай

Самоубийствен атентат в Кабул, 11 души загинаха

Самоубийствен атентат беше осъществен в Кабул, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. Убити са 11 души и 25 са ранени.

Според очевидци и служители на реда нападението било осъществено по време на полицейска интервенция против трафик на алкохол и опиати.

Репортер на Ройтерс съобщи, че когато дошъл на мястото, видял четири полицейски автомобила да извозват починали или ранени хора. Районът се намира близо до американското посолство и други дипломатически задачи.

Полицаи обявиха, че атентаторът бил с полицейска или военна униформа и доближил група чиновници на силите за сигурност покрай мястото на акцията против опиатите и алкохола, само че към този момент това не е публично доказано.

" Силите на кабулската полиция са били там, с цел да предотвратят вероятен митинг, когато нападател самоубиец се доближил към тях и взривил колана си с експлозиви ", сподели Башир Муджахид, представител на кабулската полиция.

Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за атентата.

Преди няколко дни при гибелен атентат в шиитски културен център в Кабул починаха минимум 41 души, а над 80 бяха ранени, което демонстрира нежеланите условия на сигурност в афганистанската столица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР