Самоубийствата в италианските затвори са достигнали рекорден брой за последните

...
Самоубийствата в италианските затвори са достигнали рекорден брой за последните
Коментари Харесай

Рязко са се увеличили самоубийствата сред затворниците в Италия


Самоубийствата в италианските затвори са достигнали рекорден брой за последните 10 години, съобщи националният омбудсман за местата за отнемане от независимост, като добави, че през трите години на коронавирус пандемията животът на пандизчиите е станал още по-тежък, заяви Българска телеграфна агенция.

Пренаселването на пандизите е непрекъснат проблем в Италия и предходната година, след появяването на видео, на което се вижда по какъв начин надзиратели бият лишени от независимост в затвор покрай Неапол, тогавашният министър председател Марио Драги даде обещание, че ще направи промени.

От началото на годината са регистрирани 84 самоубийства на пандизчии, като последният случай е от четвъртък, сподели омбудсманът Мауро Палма. 

През последното десетилетие в италианските затвори са се правили приблизително по 50 самоубийства годишно, а през 2020 и 2021 година, когато бушуваше пандемията, те са били приблизително по 60.

Самоубийствата в пандизите в Италия към този момент възлизат на към 15,4 на 10 000 пандизчии, при междинна стойност от 5,2 измежду страните членки на Съвета на Европа, сочи отчет от 2020 година, направен от паневропейския орган за наблюдаване на правата на индивида.

Палма описа, че пандизчиите, които сами протягат ръка на живота си, постоянно са младежи, които имат психологични проблеми или наркотични зависимости и няма къде да отидат, откакто бъдат освободени. Освен това нормално те не могат да си разрешат добър юрист, който да им обезпечи редуциране на присъдата или стартиране под домакински арест. 

В началото на 2020 година, след експлоадирането на пандемията от ковид, италианските управляващи взеха решение да забранят свижданията. Това провокира всеобщи вълнения в местата за отнемане от независимост из цялата страна, при които починаха 12 пандизчии.

Драги по този начин и не извърши обещанието си за промени, а този месец новият министър на правораздаването Карло Нордио сподели пред Народното събрание, че е тъжен от внезапното нарастване на самоубийствата в пандизите и даде обещание, да окаже по-голяма поддръжка за превъзмогването на този проблем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР