Самото решение е гласувано много бързо, в рамките на един

...
Самото решение е гласувано много бързо, в рамките на един
Коментари Харесай

Стефан Янев: Депутатите не са доразбрали проблема с БТР-ите

„ Самото решение е гласувано доста бързо, в границите на един ден, което не е разрешило на хората и в отрасловите комисии, и в зала, съгласно екипа на президента, да схванат същността на казуса и дали тази техника би била нужна на Министерство на вътрешните работи при положение на рецесии, повреди и защитата на границата ". Това съобщи водачът на „ Български напредък " Стефан Янев в предаването „ Твоят ден " по Нова нюз по мотив ветото на президента върху даването на бронирана техника на Украйна.

„ Случаят не е толкоз безизходен, по-скоро се насочва един механически спор, чисто експертно да се каже накъде вървим и за какво и по какъв начин да се направи това подаяние или да не се направи ", съобщи Янев. Според него чисто политически въпросът за даването на военна помощ за Украйна не стои на дневен ред, а главният акцент би трябвало да бъде положението на българската войска и грижата на политиците за жителите.

Според Стефан Янев предлаганият за 2024 година бюджет на страната не е уравновесен. „ Този бюджет залага на избрани обществени заплащания, които ще бъдат обезщетени със заеми, което слага неприятна вероятност пред страната. От друга страна, в този бюджет, макар гръмките защитни тези на някои от ръководещите, не основава причина за развиване на българската стопанска система ", съобщи Янев.

По думите на Стефан Янев защитата е недофинансирана в последните 15-20 години. Не е имало редовно възобновяване и уравновесено да порастват качествата на българската войска ", съобщи Янев.

Лидерът на „ Български напредък " разяснява, че представител на партията е участвал на срещата, инициирана от Българска социалистическа партия, само че на нея са били регистрирани резултатите от локалните избори, където е имало взаимно присъединяване. „ На тази среща не е ставало въпрос за разискване на общи позиции, полезности и визии за бъдещи съдружни дейности. Към момента не водим подобен вид диалози ", съобщи Янев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР