Самото раждане е водено от завеждащата родилното отделение д-р Таня

...
Самото раждане е водено от завеждащата родилното отделение д-р Таня
Коментари Харесай

Безкрайно Тъжно. Най-Страшната Трагедия Почерни България. Има Нещо Безкрайно Гнило

Самото раждане е водено от завеждащата родилното поделение доктор Таня Пашева - лекарката, която изроди 33-годишната Ренета Томова пред август, а няколко дни след раждането дамата умря.

Пламен Желязков изиска доктор Пашева да бъде отстранена. " Има и други младежи, които може да страдат като нас ", сподели той.

Лелята на родилката Петя и дядото на умрялото бебе по бащина линия Живко Желязков също изрекоха подозренията си, че при раждането е имало лекарска неточност от страна на доктор Пашева. Те обявиха още, че ще се съветват с юрист, ще подадат тъжба и ще търсят кой е отговорен за нещастието.

Според лекарите детето е родено мъртво, а неонатолозите се опитвали да го реанимират повече от час, за жалост несполучливо, заяви шефът на лечебното заведение доктор Васислав Петров.

Той обаче добави, че управлението на болничното заведение е разпоредило инспекция по случая. Предстои да бъде направена и аутопсия на умрялото бебе.

В средата на август т.г. в същото АГ поделение издъхна 33-годишната родилка Ренета Томова, а новороденото й момиченце бе с контузии. Роднините упрекнаха екипа, че е нанесъл извънредно тежки контузии на дамата, " скачайки " върху корема й, като по този метод счупили ребрата й и това предизвикало гибелта й. Самата родилка споделила пред своя другарка, че раждането било варварско.

Медицинският одит и РЗИ започнаха инспекции, а със случая се зае и Окръжната прокуратура в Сливен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР