Самото претърсване е извършено на 19 юли. Полицията е претърсила още

...
Самото претърсване е извършено на 19 юли.
Полицията е претърсила още
Коментари Харесай

Откриха 280 000 евро в брой в дома на сина на евродепутатка, разследвана по „Катаргейт“

Самото претършуване е осъществено на 19 юли.

Полицията е претърсила още пет места, всичките от които са " директно или непряко свързани с Арена или нейното семейство ", се споделя в изказване на прокуратурата от през вчерашния ден вечерта, представено от Ройтерс.

Скандалът, който е най-големият раздрусал политиката, водена от Европейския съюз от десетилетия, се основава на съмнения, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, с цел да повлияят на вземането на решения в Европейския парламент.

" Убедена съм, че следствието ще удостовери, че аз не съм забъркана по никакъв метод в това дело. Вероятно ще бъда изслушана през идващите седмици, след празниците ", сподели Арена пред Белга, посредством своя юрист.

Членовете на Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли, Марк Тарабела и Андреа Козолино са обвинени по случая, а някогашният член на Екологичен потенциал Пиер Антонио Панцери се призна за отговорен. Арена е споменавана в следствието през цялото време поради другарството си с Панцери и връзките си с другите трима обвинени.

През юни проверяващият магистрат Мишел Клeз реши да си направи самоотвод от делото, откакто стана ясно, че синът му е имал общ бизнес с Уго Льомер от 2018 година насам.

Мари Арена подаде оставка от поста си на ръководител на комисията по правата на индивида в Европейския парламент през януари, откакто " Политико " разкри, че тя не е заявила безвъзмездни полети и престой в първокласен хотел, платени от катарското държавно управление.

Арена е народен представител от Белгия и е член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР