Самото наличие на диалог между Путин и Тръмп ще бъде

...
Самото наличие на диалог между Путин и Тръмп ще бъде
Коментари Харесай

Самото наличие на диалог между Путин и Тръмп ще бъде положителен резултат, смята финландският външен

Самото съществуване на разговор сред Путин и Тръмп ще бъде позитивен резултат, счита финландският външен министър
Според министъра на външните работи на Финландия Тимо Сойни, самият факт, че е вероятен разговор сред президентите на Руската федерация Владимир Путин и на Съединените американски щати Доналд Тръмп, ще бъде един добър резултат от срещата на върха в Хелзинки.

„ Смятам, че двамата водачи, както Тръмп, по този начин и Путин, се стараят да бъдат релативно умерени оптимисти, с цел да няма след това разочаровани. Възможно е обаче и да ни изненадат. По всяка възможност диалозите ще бъдат по напълно съответни въпроси. Главното е да бъде изпратен положителен сигнал, че те са способни да беседват един с различен “, съобщи Сойни пред локалните медии и добави, че съгласно него един сходен излаз от срещата на върха устройва и двамата президенти.

Срещата сред водачи на РФ и Съединени американски щати ще се състои на следващия ден, 16 юни, в Хелзинки. Путин и Тръмп разговаряха за първи път на 7 юли 2017 година, по време на срещата на върха на Г12 в Хамбург. През ноември двамата се засякоха и в коридорите на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие във Виетнам, само че до истински диалози не се стигна.

От момента на встъпване в служба на Тръмп, той и Путин разговаряха няколко пъти и по телефона. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР