Самото налагане на вето беше излишно. Тази сутрин в Народното

...
Самото налагане на вето беше излишно. Тази сутрин в Народното
Коментари Харесай

Каракачанов: Ветото на Радев за F-16 беше излишно

Самото налагане на несъгласие беше ненужно. Тази заран в Народното събрание военният министър Красимир Каракачанов не чул нищо ново - нито от страна на опозицията, която е длъжна като че ли да бъде срещу, нито от страна на ръководещите.
По-рано през днешния ден депутатите отхвърлиха ветото на Румен Радев върху Закона за одобрение на договорите за закупуване на F-16.
Мотивът на президента за потребността от още спор по тематиката не е необорим, съгласно Каракачанов, който повтори, че спор се води към този момент повече от 2 години и половина и всички причини са изложени. Освен това, както съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация, в случай че се попитат хората по улиците на Велико Търново, те ще знаят повече и ще са чули повече по тематиката за изтребителите, в сравнение с за нещо, обвързвано с просвета или обучение.
Въпреки това министърът на защитата призна, че налагането на несъгласие от страна на президента е негово конституционно право. Ако няма несъгласие на бюджета, следва до 31 юли и считаме контракта за влезнал в действие. После чакаме новите изтребители, изясни военният министър.
По думите му разноските по капиталовия план на Военновъздушните сили няма да се отразят по никакъв метод на другите два модернизационни плана - на Сухопътните войски и на Военноморските сили. " Една от най огромните неточности в предишното е да се подкрепя модернизацията единствено на един тип въоръжена мощ ", уточни той и назова спекулации изказванията, че тези разноски ще се отразят и върху приходите на военнослужещите.
По тематиката за избора на аероплан Каракачанов уточни, че е българофил и това, от което се интересува, е българската войска да има ново оръжие.
" Като министър на защитата мен ме интересува Българската войска да е добре въоръжена, със модерно въоръжение ", съобщи министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР