Самото изтичане на информация вече е предпоставка, ако е имало

...
Самото изтичане на информация вече е предпоставка, ако е имало
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Изтичането на информация за посещение на Зеленски в България е предпоставка да не дойде

Самото приключване на информация към този момент е причина, в случай че е имало планувана аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски у нас, тя да бъде анулирана. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в Ново село.

Той уточни, че от нощес не е в течение на никакви полемики по въпроса. Тагарев изрази страдание, че е изтекла сходна информация. По негови думи това не би трябвало да се случва, защото Украйна е във война, а Зеленски е висш главнокомандващ и съставлява интерес за съперника.

Тагарев посочи, че Зеленски е извънредно скъп посетител на всички места, където реши да отиде. Самият факт, че има опция да пристигна в България, би било извънредно високо самопризнание за ролята на страната ни в поддръжката за Украйна в тази несправедлива война, която стартира Русия против нея, акцентира министърът.

На въпрос кани ли българското държавно управление кани украинския водач на посещаване в скоро време, Тагарев прикани въпросът да бъде оставен на Министерския съвет, защото възможна покана ще бъде от там.

Той уточни, че всичко, което страната ни е предоставила като военна помощ досега на Киев, става прецизно със законите и избраните процедури.

Предполагам, че евентуална аудиенция на Зеленски ще покаже, че е виско ценена помощта на България, която към този момент е направена, и капацитетът ни за спомагателна помощ. Той може да реши да сложи спомагателни претенции, които ще разгледаме в прецизно сходство със законите и процедурите ", увери Тагарев.

Той съобщи, че не е обезпокоен по никакъв метод по отношение на поисканата му оставка от Българска социалистическа партия и това няма да смени държанието му, нито това на кабинета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР