Самотни майки в Русия се обявяват за въвеждането на брачно

...
Самотни майки в Русия се обявяват за въвеждането на брачно
Коментари Харесай

Жени в Русия натискат за закон, задължаващ мъжете над 30 г. да сключват брак

Самотни майки в Русия се афишират за въвеждането на брачно обвързване за мъжете, навършили 30 години, а полемика по въпроса се води в съветските обществени мрежи. " Трябва ли съгласно вас да бъде въведено брачно обвързване след 30? ", пита една от дамите и изяснява претекстовете в интерес на сходно решение представена от offnews.

" Просто вижте: Аз съм на 32, самотна майка с дете. Съседът ми от другия вход е на 36, живее самичък, не е женен. Работи на Север, заплатата му е към 300 хиляди (не е огромен шеф, само че шеф някакъв). И всичко това го харчи за себе си, живее за лично наслаждение и никой (в частност аз) не му е необходим. Макар че би могъл да се ожени и да ме устоя с детето. Аз бих го хранила и прала, а и подразбира се – секс (както се споделя – няма да се изхаби), само че той не ми обръща нула внимание.

Струва ми се, че на държавата ѝ е необходим незабавно нов закон, който да задължава такива персони да се женят, тъй като толкоз запаси просто пропадат. Децата порастват без татковци ", споделя дамата.

В една от обществените мрежи концепцията е с хиляди реакции, само че единствено 138 от тях са с безапелационен палец нагоре, 3 насочат длани в молитва, 11 са изцяло срещу, по тази причина пък над 2600 се скъсват от смях. Според пълномощничката на съветския президент по правата на детето самотните майки в Русия са над 5 милиона.

Според проучването на С. С. Данилова " Социологически разбор на казуса на самотните майки в дребния град (По образеца на Ивановска област) " ражданията отвън брака се явяват присъща линия за актуалното общество по целия свят и макар че Русия не е в челото в международната ранглиста, страната към този момент е изпреварила европейските страни по дял на извънбрачните раждания, като се приближава до равнището на 1945 година (изследването е отпреди войната в Украйна). Тогава обяснението е било в огромния дефицит на мъже на млада и междинна възраст след войната. " Сега демографското състояние е друго. Но истината е, че избран дефицит на мъже, провокиран от изключително висока смъртност, съществува в Русия и през днешния ден ", написа авторката.

Недостигът на мъже в спокойно време се дължи на разнообразни аргументи. Сред тях са алкохолизмът, огромният брой наказани на отнемане от независимост, работещите надалеч от фамилиите си и смъртност, дължаща се на индустриален и битов травматизъм - повреди, произшествия и сбивания, както и на дефицит на здравно обслужване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР