Самостоятелното им явяване на изборите е под въпрос.Съдът даде ход

...
Самостоятелното им явяване на изборите е под въпрос.Съдът даде ход
Коментари Харесай

Ще получи ли ПП регистрация като партия

Самостоятелното им явяване на изборите е под въпрос.Съдът даде ход на делото за регистрация на " Продължаваме Промяната ". Софийският градски съд ще организира съвещание през днешния ден, на което ще бъде прегледано настояването. Магистратите имат 14-дневен период да вземат решение. При сходни производства е допустимо и да се намеси и прокуратурата като оспори регистрацията.

В този случай обаче тя нямаше възражения.След регистрацията някогашният началник на Народно събрание Никола Минчев съобщи, че към момента не са се провеждали диалози сред Политическа партия и Демократична България са взаимно явяване на изборите. Той сподели още, че съгласно него сходството в имената сред групировката на Кирил Петков и Асен Василев и тази на добричкия кмет Йордан Йорданов няма да съставлява проблем при регистрацията.

Срокът за регистриране в ЦИК за идните избори е 17 август. На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите " ВОЛТ ", " Средна европейска класа " и „ Социалдемократи ". Тогава те избраха да употребяват регистрациите на дребните партии, защото нямаха софтуерно време да основат своя партия. По закон групировката би трябвало да е записана най-малко 45 дни преди парламентарните избори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР