Самостоятелната си фотоизложба Птиците на България през очите на един

...
Самостоятелната си фотоизложба Птиците на България през очите на един
Коментари Харесай

Полският посланик открива своя фотоизложба в Димитровград

Самостоятелната си фотоизложба „ Птиците на България през очите на един поляк “ ще открие през днешния ден посланикът на Полша в България Н.Пр. доктор Мачей Шимански от 17.30ч. в димитровградската библиотека, оповестяват от общината.

Д-р Шимански ще показа и презентация-работилница на тематика: „ Как да снимаме птици? “

Посланикът е фен на птиците, техен наблюдаващ от 35 години и фотограф от 15 години. Както той самият подчертаваи в двете области е фен, само че има дълготраен опит и познания, насъбрани както по време на наблюденията и фотографирането, по този начин и с помощта на публичната си активност в интерес на птиците. Той е бил зам.-председател на Варшавската орнитологическа секция на Полското зоологическо сдружение. Представял е репортажи на терен в границите на телевизионната стратегия „ Animals ” на полската държавна телевизия. Автор е на редица просветителни изложения и негови фотографии са оповестени в природонаучни списания, атласи и определители за птици. Участва в акции в интерес на бързолетите- негови обичани фотографски обекти.

Авторът на изложбата и водещ на презентацията няма желание да се концентрира единствено върху техническия и фотографски аспект на тематиката, твърдят уредниците. Работилницата е открита за всички, които демонстрират интерес - фенове и експерти.

Посланик Мачей Шимански е основател на Клуба на посланиците, които приказват български и ще организира работилницата в димитровградската библиотека на български език, допълват уредниците.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР