Самостоятелната игра на американския президент Доналд Тръмп и умножаването на

...
Самостоятелната игра на американския президент Доналд Тръмп и умножаването на
Коментари Харесай

Има ли още полза от Г-20? Издание 2019 хвърля сянка на съмнение

Самостоятелната игра на американския президент Доналд Тръмп и умножаването на броя на двустранните срещи тази седмица за следващ път хвърлиха сянка на подозрение върху устойчивостта на срещите на върха на Г-20, предопределени да дадат обединен отговор на международните рецесии.

Голямата меса на 20-те огромни стопански системи, напреднали и нововъзникващи, състояла се в петък и събота в японския град Осака, бе безусловно взета за пленник от срещата сред американския президент Доналд Тръмп и китайския му сътрудник Си Цзинпин. От месеци има опълчване сред тях поради търговски различия.

" Това към този момент е втори конгрес на Г-20, където главното събитие е среща, нямаща нищо общо с Г-20 ", възкликна Томас Бърнс от канадския мозъчен концерн Център за иновация за интернационално ръководство. Той имаше поради предходната среща на върха в края на 2018 година в Буенос Айрес, където Си и Тръмп също откраднаха светлините на прожекторите.

Осака също бе изпълнена с двустранни срещи, които засенчиха общите работни сесии, а представителите на страните от Европейски Съюз продължиха там личните си препирни за това кой да заеме главните постове в Брюксел.

" Сега в действителност Г-20 стана упражнение, наподобяващо на Общото заседание на Организация на обединените нации, което разрешава на държавници да проведат двустранни срещи и да обменят възгледи по значими тематики ", призна френският президент Еманюел Макрон. Неговата оценка е, че Г-20 не е " задоволително потребен " конгрес. Той прикани за " групово разсъждение " по този въпрос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР