Самостоятелна експозиция част от творчеството на Десислава Минчева ще бъде

...
Самостоятелна експозиция част от творчеството на Десислава Минчева ще бъде
Коментари Харесай

Красотата и жената е темата, с която Арт Галерия Le Papillon във Варна отбелязва 15 години

Самостоятелна експозиция част от творчеството на Десислава Минчева ще бъде показана от 1-ви до 23-ти ноември 2022 година в изложбения салон на Арт Галерия Le Papillon, оповестиха за Moreto.net от дирекция „ Култура и духовно развиване “ към Община Варна. Изложбата, както и издаването на азбучник с творбитe на художничката, основани през интервала 2016 – 2022, са подкрепени от Фонд „ Култура “ на Община Варна.

Откриването на изложбата на 1-ви ноември е събитието, с което екипът на галерията е избрал да означи своите петнадесет години изложбена активност, както и Денят на националните будители. Будителската активност на галерията, като екип, само че и на създателите, свързани с нея, се показва в устрема й да подтиква и да развива сетива за естетически правила в публиката, като показва и популяризира стойностно изкуство. Такава поддръжка ни оказва и Десислава Минчева. Тя има освен достойното наличие на сцената на образното изкуство, само че е и професор в Националната Художествена Академия, подпомагащ построяването на редица български художници.

Експозицията е селекция произведения, основани през последните месеци, обединени от тематиката за хубостта и дамата, като нейна еманация. Десислава Минчева подхожда към изборът на своите сюжети с тънък нюх за хубостта в естественото придвижване и наличие. Вдъхновяващият я балетен танц и неговите основни героини изпълват и дребните, и огромните ѝ платна с голямото ѝ удивление. Великолепните ѝ портрети и изящни фигури на балерини потвърждават увереността ѝ, че балета ни открива нещо свръх красиво, изпълнено по едно и също време с деликатност и мощ. Рисунката й не е идеализирана хубост зад реализма, а същинска мощна страст, тъй като изкуството дава повече от това, което виждаме в живота. Произведенията ѝ предизвикат съзидателните сили на човешката природа към размисъл, към творчество и въодушевяват за живот.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР