Самопровъзгласилата се Луганска народна република предлага създаване на международен трибунал

...
Самопровъзгласилата се Луганска народна република предлага създаване на международен трибунал
Коментари Харесай

ЛНР иска международен трибунал за „престъпленията“ на Украйна

Самопровъзгласилата се Луганска национална република предлага основаване на интернационален арбитражен съд като опция на работата на наказателния съд в Хага и Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), който да работи заслужено и обективно. Това излиза наяве от изявление на Анна Сорока, първи заместник-министър на външните работи на ЛНР, за РИА „ Новости “.

„ Сега разбираме цялата политическа обстановка, която се случва по света, разбираме, че Хага и Европейският съд по правата на индивида остават много илюзорна инстанция във връзка с правораздаването и способността да се произнесе справедлива, в действителност обективна присъда “, сподели Сорока. Според нея изходът може да е основаване на нова конструкция.

Тя изрази вяра, че ще се нарушат „ всички тези неверни интернационалните традиции… двойни, тройни стандарти на интернационалното право “ и ще се сътвори „ нов интернационален арбитражен съд, инстанция, която може би ще работи въз основата на страни, които поддържат Русия “.

По думите ѝ ЛНР и Руската федерация работят дружно по построяването на тази конструкция, която Сорока разказва като „ огромен акт против въоръженото политическо управление на Украйна и въоръжените формирования на Украйна като цяло “.

Подобно предложение се появи и от съветския сенатор Владимир Джабаров, който желае Народен арбитражен съд за Донбас, сходен на Нюрнбергския, основан против нацистите след Втората международна война.

Тези реакции евентуално са в отговор на апелите на Европейски съд по правата на човека Русия да спре войната. Освен това Международният углавен съд, разгласи, че ще проверява вероятни военни закононарушения, осъществени от Русия в Украйна.

Миналата седмица страната разгласи, че напуща Съвет на Европа, а пред ТАСС представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, сподели, че това „ допуска отдръпване от всички механизми “, в това число Европейски съд по правата на човека.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР