Самопровъзгласилата се Донецка народна република може да помисли за присъединяване

...
Самопровъзгласилата се Донецка народна република може да помисли за присъединяване
Коментари Харесай

Донецката народна република обмисля присъединяване към Русия

Самопровъзгласилата се Донецка национална република може да намерения за присъединение към Русия, откакто реализира надзор над цялата Донецка област в Украйна, съобщи  нейният водач Денис Пушилин.

„ Що се отнася до присъединението към Руската федерация, до желанието и устрема, те са явни от 2014 година – желанието е да бъдем в Русия “, разяснява той на конференция, представен от Донецката осведомителна организация.

„ Основната задача през днешния ден обаче е да се възвърнат конституционните граници на републиката. Тогава ще решим “, посочи Пушилин.

Миналата седмица водачът на отделилата се Луганска национална република също уточни сходно желание, заявявайки, че може да бъде извършен референдум за присъединение към Русия. Украйна отхвърли легитимността на сходна концепция.

Освен това представители на двете републики се срещнаха с хора от съветското външно министерство. По-късно стана ясно, че е разисквана опцията за пускане на дипломатически задачи на Москва в ДНР и ЛНР.

Русия призна двете територии за самостоятелни на 21 февруари, а няколко дни по-късно стартира „ специфична военна интервенция “ по освобождение на Донбас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР