Самоличността на руския милиардер, който трябваше да плати 453 млн.

...
Самоличността на руския милиардер, който трябваше да плати 453 млн.
Коментари Харесай

Стана ясно кой е руският олигарх, който трябва да плати 453 млн. паунда на бившата си след развода

Самоличността на съветския милиардер, който трябваше да заплати 453 млн. паунда (645 млн. долара) на някогашната си брачна половинка, по най-голямото бракоразводно дело във Англия, бе разкрита през вчерашния ден. Това е Фархад Ахмедов.

Вчера в съда в Лондон обаче стана ясно, че някогашната брачна половинка на Ахмедов - Татяна Ахмедова, не е получила нищо от него.

Досега двойката не бе индентифицирана поради предписание на съда, защото Ахмедова бе поискала да резервира анонимността, тъй като се опасява за сигурността си. Вчера в съда обаче бяха разкрити детайлности към бракоразводното съглашение и разточителния им метод на живот.

През 2016 година съдът разпорежда на 62-годишния Ахмедов, който бе включен в по този начин наречения „ лист Путин “ на Съединени американски щати, в който попадат съветски политици и олигарси, близки до Кремъл, да даде на 41-годишната си някогашна брачна половинка 41.5% от своето благосъстояние.

Петролният и газов магнат, който е непосредствен другар със притежателя на футболния клуб Челси Роман Абрамович, се дами за Ахмедова преди повече от 20 години, написа Guardian.

Двойката, която има двама сина, се мести в Лондон през 1993 година, а Ахмедова отглежда децата без помощта на бавачка, излиза наяве в съда.

Те живеели в имение на стойност 39 млн паунда (55 млн. долара) в Съри и имали ваканционен парцел на стойност 27.8 млн. паунда (39 млн. долара).

Ахмедов апелира решението на съда. Според неговите юристи то фаворизира очевидно някогашната му брачна половинка.

Според Ахмедова, на нея й се полагало близо половината от общото им положение в размер на 1 милиарда паунда (1.43 млн. долара) поради “равния й принос към благосъстоянието на семейството” по време на брака им.



Ахмедова твърди, че до момента не е получила съвсем нищо, макар решението на съда.

Според нейния юрист,Ахмедова е била едвам на 17 години, когато се среща с някогашния си брачен партньор, а на 21 година е бременна, когато се женят, местят и заживяват в Англия през 1993 година

“Съпругът не е платил безусловно нищо. Въпреки че съдът отсъжда общо 453 576 152 паунда (646.4 млн. долара), тя до момента не е получила съвсем нищо, като се изключи минималните наложителни активи за Англия.”

Бракът се разпада през 2013 година и в последна сметка, завършва през 2014 година

Според юриста на Ахмедова, някогашният й брачен партньор е преместил съвсем цялото си благосъстояние в офшовни зони надалеч от Англия тъй че тя да не може да получи част от него.

Предишното най-голямо бракоразводно съглашение бе оповестено през 2014 година Тогава на Джейми Лий-Хон, брачна половинка на финансиста Крис Хон, бяха присъдени 337 млн. паунда (480 млн. долара).

Миналата година съдът реши Коо Кей Пенг, шефът на Laura Ashley, да заплати на някогашната си брачна половинка - Паулин Чай, 64 млн. $ (91 млн. долара). Заради сходни правосъдни решения Лондон се снабди с прозвището “световната столица на разводите ”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР