Самоличността на 33-годишната Минима Гесте се превърна в предмет на

...
Самоличността на 33-годишната Минима Гесте се превърна в предмет на
Коментари Харесай

Свършиха жените във Франция, травестит ще носи олимпийския огън

Самоличността на 33-годишната Минима Гесте се трансформира в предмет на диалози след редица други разгорещени разногласия към музиката за церемонията по откриването и формалния афиш на Олимпиадата.

И всичко това, тъй като тя е травестит (политкоректно – мил кралица) и ще носи по улиците на френската столица олимпийския огън, разпален в олимпийското светилище.

„ Потвърждавам цялостната си поддръжка за нея “, съобщи кметът социалист на Париж Ан Индалго в петък, имайки поради стратегия, която включва преместване на свещения огън. „ Ще повторя: горда съм и да, Париж се гордее, че мил кралицата ще носи факела и полезностите на мира и човечеството “, добави тя.

Кметът на Париж сподели, че Гесте е жертва „ хомофобски и трансфобски обиди “ и ще й помогне да отиде в съда.

Видеообръщението на Минима Гесте в обществените медии в сряда, в което тя разкри, че ще бъде факлоносец в Париж, беше подложено на остри рецензии.



„ Да имаш мил кралица да носи факела – и вероятно да го пусне – е голям източник на горделивост “, сподели Гесте, която носи 10-инчови (25-сантиметрови) токчета, когато е изцяло облечена в своя „ работен (изискан) костюм “.

„ Едно от посланията, които желая да предам, е гордостта от вашата общественост, тъй като преди 10 години носенето на факела от мил кралица би било немислимо “, добави деятелят на LGBT общността.

Десният политик Марион Марешал сподели, че Гесте има виновност за „ изключително вулгарни “ и „ хиперсексуални осъществявания “.

„ Не мисля, че това е добър метод да показва Франция по света “,

сподели тя по TF1 в четвъртък. Марешал и други консерватори, в това число Марин Льо Пен, също настръхнаха от слуховете, че френско-малайзийската R&B суперзвезда Ая Накамура ще извърши на церемонията по откриването на 26 юли. Льо Пен разкритикува облеклата на Накамура, упрекна я, че не пее на френски и сподели, че осъществяването на актьора „ унижават “ хората.

Френският министър на културата Рашида Дати сподели, че рецензиите демонстрират, че е мъчно да се реализира национално единение към Олимпиадата в толкоз мощно разграничена страна.

А зевзеци се майтапят в обществените мрежи: Дано не си подпали косата или не се пребие на 25-сантиметровите си токове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР