Самолетостроенето в България ще бъде представено утре в Плевен в

...
Самолетостроенето в България ще бъде представено утре в Плевен в
Коментари Харесай

Самолетостроенето в България представят в Плевен в уникална по рода си изложба

Самолетостроенето в България ще бъде показано на следващия ден в Плевен в неповторима по рода си фотоизложба в Регионалния исторически музей. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от културния институт.

По покана на Българското астронавтическо сдружение - клон Пловдив, Регионалният научен център /РАЦ/ - Плевен демонстрира документалната експозиция във връзка 1 ноември - Деня на националните будители. Тя е основана с присъединяване на музея на фотографията и актуалните образни изкуства - Казанлък и Факултет "Авиационен " на НВУ "Васил Левски ".

Поводът е 150-годишният празник на Българска академия на науките и възобновяване самостоятелността на Висшето военновъздушно учебно заведение край Плевен.

Експозицията включва неповторими снимки от богатата история на самолетостроенето в България - колекция от значими и малко известни документи. Над 70 снимки наблюдават развиването на тази промишленост - предизвикателство през XX век. В България са разкрити три самолетни заводи - Държавната аеропланна работилница - ДАР, в София, Държавната самолетна фабрика - Казанлък и Държавната самолетна фабрика - Ловеч.

Фотокопията са предоставени от Българската Военна академия "Г.С. Раковски ", има благосъстоятелност на колекционери. Показани са знакови експонати от фонда на Музея на фотографията и актуалните образни изкуства - Казанлък и Музея на авиацията, филиал на НВИМ.

Официално разкриване е на следващия ден от 16.30 часа в Регионалния исторически музей - Плевен. Изложбата ще остане в Плевен до 17 ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР