Самолетната компания Боинг заяви, че ще пренасочи 3000 работници на

...
Самолетната компания Боинг заяви, че ще пренасочи 3000 работници на
Коментари Харесай

Боинг назначава 3000 служители на други длъжности

Самолетната компания " Боинг " съобщи, че ще пренасочи 3000 служащи на други работни места, защото в средата на януари стопира производството на самолета 737 MAX.

Отт " Боинг " оповестиха, че няма да реализират задачите си за 2019 година и ще спрат производството на 737 MAX през януари.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март. Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година, когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

През декември, основният изпълнителен шеф на " Боинг " Денис Мюленбур подаде оставка, заяви компанията, обявявайки за нов изпълнителен шеф Дейвид Калхун.

" Силно имам вяра в бъдещето на Боинг и 737 MAX. За мен е чест да управлявам тази страхотна компания и 150 000 отдадени чиновници, които работят интензивно, с цел да основат бъдещето на авиацията ", съобщи Калхун, който остава член на борда.

През декември медии оповестиха, че Турските авиолинии обмислят да съдят " Боинг " поради загубите.

До момента " Боинг " е изгубил повече от 9 милиарда $.

Надеждите са, че до края на 2020 година производството ще бъде възобновено и компанията ще изкарва по 57 самолета на месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР