Самолети на военноморските сили на САЩ и Германия през юни

...
Самолети на военноморските сили на САЩ и Германия през юни
Коментари Харесай

През лятото самолети на НАТО са кръжили над местата за бъдещите експлозии на “Северен поток”

Самолети на военноморските сили на Съединени американски щати и Германия през юни 2022 година постоянно са кръжили над местата за бъдещите детонации на газопроводите " Северен поток ", следва разбор на следите в архива на Flightradar24.

Сиймор Хърш, прочут американски публицист, написа в публикация от 8 февруари, че през юни предходната година водолази от Военноморски сили на Съединени американски щати, настоящи под прикритието на ученията на НАТО “Балтопс ”, са заложили отдалечено задействани взривни устройства. В края на септември същата година норвежците ги задействат, унищожавайки три от четирите газопровода „ Северен поток “ в Балтийско море.

Според Flightradar24 от 8 до 16 юни немски и американски самолети П-3 “Орион ” и П-8 “Посейдон ” са правили постоянни полети над местата на бъдещите детонации. В същото време военните самолети са се спускали на ниски височини и транспондерите са били изключвани при съвсем всеки полет, тъй че някои от траекториите им остават незаписани в архива на портала.

По-специално, на 8 юни американският аероплан за битка против подводници „ Посейдон “ е направил серия от обиколки над местата на трите бъдещи детонации на тръбопроводите „ Северен поток “ североизточно от остров Борнхолм.

След това американският аероплан е сменен от немския разследващ П-3 “Орион ”, който преди този момент се мотае в зоната за изчакване западно от Борнхолм. Този аероплан прави " осмица " над мястото на бъдещата детонация на газопровод източно от острова.

На 9 юни американският " Посейдон " прелетя над местата на идните произшествия на " Северен поток " североизточно и източно от Борнхолм.

От 11 до 15 юни американски самолети “Посейдон ” кръжат тъкмо над местата на бъдещите саботажи всеки ден, постоянно правейки доста завои и лупинги на ниска височина. А на 16 юни полетите в региона на случая, който се случва по-късно в края на септември, още веднъж са осъществени от немския П-3 “Орион ”.

През идващите няколко дни след интервала 8-16 юнине са откривани полети на НАТО в региона на бъдещите гърмежи.

От наличните следи в архива на портала следва, че минималната височина на полета на американски и немски военни самолети над Балтийско море в региона на газопроводите е била под 600 метра. Може обаче да е била по-ниска в тези елементи от маршрута, които не са записани от отворената система за наблюдаване.

Както отбелязва военният специалист, основен редактор на списание " Национална защита " Игор Коротченко, най-вероятно самолетите на НАТО през юни са направили наблюдаване и разбор на обстановката в региона на газопроводите, с цел да съпътстват работата на диверсионните групи бойни водолази. В същото време експертът не изключва още тогава да са заложили експлозивите.

" Съответно те е трябвало да следят морската зона за съществуване или неявяване на плавателни съдове, които биха могли да разкрият провеждащата се интервенция. От друга страна, в случай че е належащо, сходно наблюдаване би разрешило да се подхващат бързи ограничения за евакуация на групата подводни диверсанти, в случай че зародят усложнения или в случай че бъдат открити “, разкрива той.

Коротченко напомни, че хипотетичната интервенция е осъществена в зона на интензивно мореплаване. Освен това там интензивно работят средствата за надзор на надводната и подводната конюнктура.

Според него данните от “Флайтрадар ” съответстват с информацията, популяризирана от Хърш.

Специалистът предложи да се сътвори интернационална проверяваща група от публицисти, които да събират обстоятелства, условия и документи за терористичните офанзиви серщу „ Северен поток “.

„ Трябва да се сътвори съответна платформа, където да се натрупват нови данни, тъй че в бъдеще резултатите от следствието да бъдат формализирани под формата на пълностоен отчет с представянето му в Организация на обединените нации и други интернационалните платформи с условие за предприеме съответните ограничения от интернационалната общественост, с цел да се реагира на саботажа и терористичните действия на Съединените щати ”, добави Коротченко.

Атаките против „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “ бяха осъществени на 26 септември, когато беше намерено приключване на газ по едно и също време на четири места от съветските експортни газопроводи, положени по дъното на Балтийско море. Швеция, Дания и Германия организират следствия, само че те към момента не са довели до съответни резултати. Кремъл назова случая акт на интернационален тероризъм.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР