Самолети на тайванските военновъздушни сили бяха вдигнати във въздуха в

...
Самолети на тайванските военновъздушни сили бяха вдигнати във въздуха в
Коментари Харесай

ВВС на Тайван провеждат учения за прехващане на китайски самолети

Самолети на тайванските военновъздушни сили бяха вдигнати във въздуха в обучение, симулиращо боен сюжет, показвайки своята бойна подготвеност на фона на засиленото военно напрежение с Китай, който претендира остров за собствен, осведоми " Ройтерс ".

Преди политане екипажите в база в южния град Чиаи - дом на американски изтребители F-16, които постоянно са вдигани във въздуха да пресрещат китайски военни самолети, се втурнаха към готови самолети, откакто прозвуча сигнал за паника.

Ученията бяха част от тридневно обучение за демонстриране на бойната подготвеност на Тайван преди Лунната Нова година в края на този месец, огромен празник по тези ширини.

Напрежението в сензитивния Тайвански пролив нараства през последните няколко години, като Тайван се оплаква от многократни задачи на китайските военновъздушни сили покрай демократичния остров.

Китайските военни самолети постоянно летят в югозападната част на зоната за идентификация на противовъздушната защита (ADIZ), въздушното пространство към острова, което Тайван следи и патрулира.

" С доста високата периодичност на комунистически самолети, влизащи в нашата ADIZ, водачите от нашето крило са доста опитни и са се справили с съвсем всички типове свои самолети ", сподели майор Йен Хсианг-шен пред кореспонденти, припомняйки задача, в която той беше изпратен да прехваща Китайски изтребители J-16 в края на предходната година.

Китай не изключва потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор.

Тайван назова дейностите на Китай като война в " сивата зона ", предопределена както да изтощи силите на Тайван, като ги кара неведнъж да се борят, по този начин и да тества нейните отговори.

В новогодишното обръщение за Китай предходната седмица президентът на Тайван Цай Ин-уен сподели, че военният спор не е отговорът. Пекин отговори със строго предизвестие, че в случай че Тайван пресече алена линия, това ще докара до " дълбока злополука ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР