Самолети на руските ВВС и на сирийските правителствени сили нанесоха

...
Самолети на руските ВВС и на сирийските правителствени сили нанесоха
Коментари Харесай

Самолети на Русия и Асад с нов удар по Идлиб

Самолети на съветските Военновъздушни сили и на сирийските държавни сили нанесоха серия от ракетни и бомбени удари по последния опозиционен бастион – провинция Идлиб, оповестяват международните организации. Новите удари пристигнаха ден, откакто президентите на Турция, Иран и Русия не съумяха да се спогодят за преустановяване на огъня.

Опасенията на Турция и на западните сили са, че безразборното като цели и способи пречистване на района ще докара до голямо количество цивилни жертви и нова мигрантска вълна. Според сирийския президент Башар ал-Асад и съдружниците му в Москва и Техеран, обаче, отвоюването на провинцията ще бъде съдбовен удар за терористичните организации в страната.

При днешните удари към този момент има доказани цивилни жертви, откакто вертолети на държавните Военновъздушни сили пуснаха огромен брой „ варелни бомби” върху няколко села.
Страни от Европейски Съюз приканиха Русия и Иран да поддържат примирието в Идлиб Европейските страни се притесняват от нова бежанска вълна
Основна заслуга за неуспеха на договарянията за помирение има съветският президент Владимир Путин. Днес Москва стартира своя версия за събитията в Идлиб.

За довечера е планувана инсценировка на химическа офанзива в Сирия по заповед от " задгранични другари на сирийската революция”, съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от ТАСС.

По данни на министерството детайлностите са контрактувани през вчерашния ден в команден пункт на терористите, ситуиран в Идлиб. В срещата са взели участие и локални координатори на сирийската гражданска отбрана, известна като " Белите каски ".
Ескалация на напрежение в Сирия: Тръмп с остро предизвестие към Асад и съдружниците му Това би било огромна филантропична неточност и евентуална човешка покруса, съобщи американският президент
По думите на Конашенков, на тази среща са били дефинитивно съгласувани и утвърдени сюжети за осъществяване и снимане на режисирани " произшествия ", имитиращи приложимост на отровни субстанции от сирийски държавни войски против мирното население в селищата Джиср аш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармим.

Москва и Дамаск отхвърлят да се употребявали химическо оръжие против опозицията, въпреки голям брой пъти да са били упреквани точно за това.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР