Самолетът, с който се предполага, че е летял, кацна на

...
Самолетът, с който се предполага, че е летял, кацна на
Коментари Харесай

Васил Божков вече е в България, задържан е за 24 часа

Самолетът, с който се допуска, че е летял, кацна на летище София малко след 15 часа през днешния ден. 

Полицейското наличие в региона е засилено. На място е и юристът на Божков - Георги Гатев.



На Терминала се намира и бус на Съдебната власт, с който се чака предприемачът да бъде арестуван и отведен, с цел да се извършат с него правосъдни дейности по заведените му обвинявания, съобщи БНР. 

От прокуратурата прецизираха, че Божков следва да бъде арестуван от " Гранична полиция ", тъй като е разгласен за търсене. Освен това против него има натрапен и арест за 72 часа.

След като бъде арестуван, Божков ще бъде отведен, с цел да му бъдат предявени обвинявания по три каузи. Той ще бъде разпитан и като обвинен, а по-късно проверяващите ще преценяват дали да го пуснат от ареста или да желаят непрекъснатото му задържане от съда.

Сред обвиняванията са управление на проведена незаконна група, насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице и подбуждане към закононарушение по работа, търговия с въздействие, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване и други

Божков разгласи, че се прибира в родината с обява във Фейсбук, в която сподели:  " Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха. Ще кацна в София към 15:30 ". 

Пръв на новината реагира някогашният основен прокурор Иван Гешев.

Без да спомене нито един път името му, Гешев разяснява в профила си, че след неговото премахване от поста в прокуратурата, " в този момент към този момент " положителното " ръководство на наведената коалиция и смяната най-сетне връщат българите назад в страната ".

" Въпреки " саботажа " с години от страна на Гешевата прокуратура. Очевидно е, че скоро ще бъдат " изпрани " всички. Изключителни индикатори за Шенген и демокрацията. И освен.

Вече е кристално ясно, че политическият отпадък ме в профил, с цел да върне усмивките по лицата на Борисов и олигарсите ", предвижда още някогашният държавен обвинител номер №1.

Снимка: БТА

Малко преди Гешев да бъде отхвърлен от поста си на основен прокурор, Божков загатна, че е подготвен да се прибере в страната.  " Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има за какво да се опасява. Готов съм да се върна в България като предпазен очевидец ", написа Васил Божков на 16 май тази година.

Снимка: БТА

Вътрешният министър Калин Стоянов изясни, че се очаква да бъде наведен при подобаващ прокурор, " където вероятно ще се повдигат обвинявания, ще се постанова някаква мярка за неотклонение ", сподели Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР