Самолетът носител Eve с космолета Unity-22 на компанията Virgin Galactic

...
Самолетът носител Eve с космолета Unity-22 на компанията Virgin Galactic
Коментари Харесай

Космолетът на Virgin Galactic с милиардера Ричард Брансън полетя в небето

Самолетът притежател Eve с космолета Unity-22 на компанията Virgin Galactic излетя от космодрума " Америка " в американския щат Ню Мексико, с цел да извърши суборбитален изпитателен полет с екипаж , оповестява Fox News.

В полета взе участие милиардерът и изпълнителен шеф на Virgin Group Ричард Брансън . Самолетът притежател Eve, кръстен на майка му Ивет Брансън, излетя от пистата в 10:40 часа източно американско време (17:40 часа българско). Очаква се той да се издигне на височина от към 15 км, след което галактическият транспортен съд ще се отдели от носителя и ще се насочи в суборбиталното пространство на височина 100 км, където екипажът на галактическия транспортен съд ще може да усеща безтегловност в продължение на няколко минути . След това космолетът ще се върне на Земята и ще кацне в космодрума " Америка ".

Освен Брансън на борда на Unity-22 се намират петима чиновници на Virgin Galactic - пилотите-изпитатели Дейв Макай и Майкъл Мазучи, вицепрезидентът на компанията за изследователската активност Сириша Бандла, водещият инженер на компанията Колин Бенет и ръководителят на програмата за подготовката на астронавти Бет Моузес.

Полетът на Virgin Galactic изпревари с 9 дни аналогично изстрелване на съперниците им от Blue Origin. На 7 юни американският милиардер и притежател на Blue Origin Джеф Безос разгласи, че на 20 юли ще полети в космоса с брат си Марк на галактическия транспортен съд New Shepard. Заедно с тях в космоса ще се насочи също към момента неназован човек, спечелил билет на търг за 28 млн. $, и 82-годишната американка Уоли Фънк, който през 60-те години беше най-младият ученик на галактическата стратегия за дами.

Участието на Брансън в днешния полет, оповестено доскоро повече от седмица, е в сходство с личността му като началник луда глава, чиито марки Virgin - от самолетни компании до музикални компании - от дълго време са свързани с подвизи за пресичане на океани с ветроходи и балони с парещ въздух.

Брансън настоя, че той и Безос са другарски настроени съперници и не вземат участие в персонална конкуренция да се побеждават един различен в космоса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР