Самолетът на папа Франциск кацна на правителствения ВИП на летище

...
Самолетът на папа Франциск кацна на правителствения ВИП на летище
Коментари Харесай

Самолетът на папа Франциск кацна на правителствения ВИП на летище София

Самолетът на папа Франциск кацна на държавния ВИП на летище София. Там го посреща министър-председателят Бойко Борисов, който в това време прегледа така наречен папамобил - автомобилът, с който ще се премине главата на Римокатолическата черква в центъра на столицата ни.

 
В рамките на тридневното си пътешестване папата ще посети София и Раковски. Светият отец ще се срещне с представители на държавната власт, на дипломатическия корпус и на вероизповеданията, а жителите ще могат да вземат участие в общо пет събития в столицата и Раковски.
 
Мотото на визитата на папа Франциск е " Мир на земята ". Това е второто посещаване на глава на Римокатолическата черква у нас след визитата на папа Йоан Павел Втори през 2002 година.
 
На държавното летище в София папата ще бъде посрещнат от премиера Бойко Борисов, с който ще бъде и първата му публична среща. След това папа Франциск ще се срещне с президента Румен Радев, с представители на дипломатическия корпус у нас и с българския патриарх Неофит.
 
На обяд Светият отец ще се помоли пред иконата на светите братя Кирил и Методий в храм-паметника " Александър Невски ". Папа Франциск ще насочи и обичайното си неделно послание към католиците на площад " Александър Невски ", след което ще се насочи към площад " Александър Батенберг ", с цел да мине измежду хората със своя папамобил. В късния следобяд още веднъж на този площад папата ще взе участие в Света литургия.-->
 
Във втория ден от апостолическото си пътешестване Светият отец ще посети град Раковски и ще се срещне с католическата общественост. Вечерта папа Франциск ще се върне в София за кулминационната точка на визитата си - послания за мир с представители на разнообразни вероизповедания.
 
Във вторник сутринта папата ще си тръгне от страната ни и ще замине за Северна Македония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР