Самолетът на Ивайло Пенчев е катастрофирал заради сериозен гръбен вятър,

...
Самолетът на Ивайло Пенчев е катастрофирал заради сериозен гръбен вятър,
Коментари Харесай

Експерт: Самолетът на Ивайло Пенчев е катастрофирал заради сериозен гръбен вятър

" Самолетът на Ивайло Пенчев е аварирал поради сериозен гръбен вятър ", разгласи в ефира на Нова някогашният основен контрольор за сигурността на полетите към Министерство на превоза Ангел Борисов. Бизнесменът е настанен в " Пирогов " с голям брой пострадвания, само че е контактен и без заплаха за живота.

" Причината за злополуката ще бъде оповестена, откакто се прегледат документите на водача и самолета, редовността му. Пенчев не е летял от зимата, надлежно нито водачът, нито самолетът са били във въздуха. Има подозрение за загуба на тренинг ", съобщи той.

Борисов изясни, че защото Пенчев е и притежател, и водач, той е задължен самичък да си направи техническите прегледи преди този момент. Отговорността за техническата и летателна редовност на самолета е на предприемача, безапелационен е Борисов.

" Първичната информация, която се подава от водача към " Пирогов ", не подхожда със действителната конюнктура на пистата. Той оповестява към кулата, че  има проблеми с мотора. След което самолетът потегля надолу и се удря в дървета. Това не е по този начин, той прелита оградата и действително пада на пистата. Тук има налице загуба наизуст, както и голям брой пострадвания ", изясни Борисов.

Според очевидци от земята, самолетът е имал проблеми още с излитането - той е имал сериозен гръбен вятър, който духа в опашката. При вятър откъм гърба, той губи скорост от 30-40 км., може даже да не излети.

" Тези самолети са извънредно чувствителни към метеорологични условия. Пенчев е позволил взаимни отстъпки, умерено е можел да иде отдругата страна на пистата. И най-хубавите водачи бързат и подценяват изискванията ", сподели още Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР