Самолетът на германското правителство кацна в Етиопия, предаде ДПА. Проблемите

...
Самолетът на германското правителство кацна в Етиопия, предаде ДПА. Проблемите
Коментари Харесай

Пореден инцидент с германски правителствен самолет

Самолетът на немското държавно управление кацна в Етиопия, съобщи ДПА. Проблемите на самолета Еърбъс A340, наименуван на името на първия федерален президент на Германия Теодор Хойс, са произлезли от системата за подаване на сбит въздух. Експертите се пробват да решат казуса, оповестява Нова телевизия.

Заради повредата немският президент Франк-Валтер Щайнмайер не може да излети от Етиопия за Берлин. В резултат на това той и цялата делегация от 55 души са принудени да останат в хотела.

Това не е първият случай с немски държавен аероплан напоследък. На 8 януари беше обявено за срив на клапан в десния мотор, вследствие на което Герд Мюлер, министърът на икономическото съдействие на Германия, трябваше да прекъсне пътешестване до Африка. След това той се реалокира в Бомбардиер Глобал 5000.

В края на ноември 2018 година самолетът на немския канцлер Ангела Меркел, отправящ се към Аржентина, бе заставен да се върне в Кьолн заради техническа нередовност. В резултат на това Меркел отлетя за срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес с постоянен полет. След това имаше проблеми с информационната система на Еърбъс A340 " Конрад Аденауер ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР