Самолетът-ковчег Pilatus PC-12, който се разби в неделя в сграда

...
Самолетът-ковчег Pilatus PC-12, който се разби в неделя в сграда
Коментари Харесай

Сриналият се в Милано и погребал 7 души самолет е бил собственост на милиардера Дан Петреску

Самолетът-ковчег Pilatus PC-12, който се разруши в неделя в постройка в предградие на Милано, е бил благосъстоятелност на румънския предприемач и милиардер Дан Петреску. Името му съответствува с това на футболната легенда на Румъния Дан Петреску , само че това са разнообразни хора.

Според информация в някои локални медии, машината е била ръководена от самия Петреску. Други пък оповестяват, че 30-годишният му наследник Дан Щефан Петреску е карал едномоторния аероплан.

Загинала е и 65-годишната брачна половинка на милиардера Доротеа.

На борда на машината са били и двете дъщери на най-известния коментатор на " Формула 1 " в Румъния Дан Александреску, който умря предходната година - Клер и Емили, брачният партньор на едната от тях и едногодишното им детенце. Те също са умряли незабавно.

Самолетът е изпълнявал полет до Сардиния, където семейство Петреску има имение. Там ги чакала 98-годишната майка на милиардера, с цел да честват кръщене.

Машината се е разрушила пет минути след излитането си. Възможна причина за случая е отвод на моторите, тъй като очевидци разкриват, че са видели по какъв начин изпод машината гори.

Дан Петреску е един от най-богатите хора в Румъния. Състоянието му се прави оценка сред 1 и 3 милиарда евро. 68-годишният бизнесмен е имал хипермаркети и търговски центрове (Metro and Real), имал е ползи в Unicredit Bank Romania и в холдинга Rocar.

Националната организация за въздушна сигурност на Италия проверява случая.На мястото на случая е открита черната кутия на самолета. 

 





Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР