Самолетът излетя от Кейптаун и трябва да превозва туристи до

...
Самолетът излетя от Кейптаун и трябва да превозва туристи до
Коментари Харесай

За първи път в историята Airbus A340 кацна в Антарктида с първи туристи

Самолетът излетя от Кейптаун и би трябвало да транспортира туристи до Белия континент  през идния летен сезон.

С оптимално тегло при политане от 275 тона, Airbus A340 е най-тежкия самолет, кацал на пистата на Антарктида, издълбана от наследник ледников лед.

Историческият полет се изпълнява от основаната в Лисабон компания Hi Fly.

Извършени са два полета по-рано през месеца, само че Hi Fly разкри задачата на полетите в понеделник заедно с капитански дневник, в който са разказани в детайли пътуването и подготовката, която е отишла за сполучливото кацане.

Първият полет излетя от интернационалното летище Кейптаун в 08:00 ч. с 23 пасажери на борда. „ Прекрасна заран в Кейптаун и превъзходни гледки “, означи Карлос Мирпури, вицепрезидент на Hi Fly и пълководец на полета.

Отне към 5 часа, с цел да се измината 2500 морски благи – или 4630 километра – до пистата Wolf`s Fang (WFR) в северния район на Антарктида. Пистата Wolf`s Fang е дълга 3000 метра и необятна 60 метра, като самолети кацат върху твърд лед с дълбочина към 1,4 километра.

„ Пренасянето на гориво за покриване на двете направления значи, че ще кацнем с оптимално тегло при кацане от 190 тона “, изясни дневникът на капитана.

„ Добавете обстоятелството, че оперираме на летище, издълбано от наследник ледников лед, и елементарно ще разберете, че първият в историята Airbus A340, кацащ там, притегли доста внимание и безпокойствие.

Отражението от бялата повърхнина на Антарктида беше разказано като „ голямо “ и изискващо подобаващи очила, с цел да помогне на водача да се приспособи сред външния аспект и инструментите.

„ Не е елементарно да видим пистата, само че в един миг би трябвало да я забележим, така като няма безусловно никакви навигационни средства и от към 20 благи би трябвало да сме във образен контакт. “

„ Излетяхме по учебник и самолетът се показа тъкмо, както е планувано. Бяхме радостни. В края на краищата ние пишехме история ”, означи капитанският дневник.

Hi Fly не разкри своя първи антарктически клиент, само че изясни, че „ самолетът ще бъде употребен този сезон за транспорт на дребен брой туристи, дружно с учени и съществени товари до Белия континент “.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР