Самолетът е свален в Донецка област, в която руската армия

...
Самолетът е свален в Донецка област, в която руската армия
Коментари Харесай

Украйна заяви, че е свалила руски изтребител, а Русия твърди, че напредва в Източна Украйна

Самолетът е свален в Донецка област, в която съветската войска наподобява е превзела следващото обитаемо място
Украинските сили обявиха, че през днешния ден са свалили съветски изтребител, до момента в който Русия твърди, че е постигнала прогрес в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Руски изтребител-бомбардировач Су-25 е бил свален покрай град Константинивка в Донецка област, сподели пред украинската социална телевизия ръководителят на военната администрация на града Сергий Горбунов. Публикувани фотоси демонстрират овъглени остатъци от аероплан, откакто той се е разрушил в къща и е провокирал пожар.

На собствен ред, съветските сили обявиха през днешния ден, че са завладяли село Желане Друхе, също в Донецка област.

Ако тази информация се удостовери, това значи, че селото е паднало под съветски надзор единствено три дни след изтеглянето на украинските сили от град Угледар, намиращ се на близо 33 км от него, за който от две години се водеха яростни боеве.

Макар че е малко евентуално загубата на Угледар да промени трагично хода на войната, тя е показателна за влошаващото се състояние на украинската войска, частично като резултат от отхвърли на Съединени американски щати да разрешат на Киев да нанася удари надълбоко в съветска територия, което не разрешава на Украйна да унищожава военните качества на Русия, отбелязва АП.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че ще показа своя " проект за победа "  на постоянната среща на високо ниво на Контактната група за даване на отбранителна помощ за Украйна, която ще се организира на 12 октомври в американската военновъздушната база " Рамщайн " в Югозападна Германия.

" Ще представим проекта за победа, ясни, съответни стъпки за обективен завършек на войната. Решимостта на нашите сътрудници и укрепването на защитата на Украйна са това, което може да спре съветската експанзия ", написа той в платформата " Телеграм " и добави, че идната 25-а среща от формата " Рамщайн " ще е първата на равнище водачи на страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР